Græsk politi anholder fire i belgisk terrorsag

Fire mistænkte er anholdt i Grækenland i forbindelse med terrorsagen i Belgien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge AFP er græsk politi ved at undersøge, om en af de anholdte er en 27-årig mand, der formodes at være hjernen bag terrorplanerne.

Manden, der har marokkansk baggrund og bor i indvandrerbydelen Molenbeek i Bruxelles, har ifølge den belgiske tv-station RTBF's oplysninger været i Syrien for at slutte sig til terrorgruppen Islamisk Stat, men har opholdt sig i Grækenland noget tid.

Græske politikilder siger til både AFP og RTBF, at i alt fire mistænkte er anholdt i Grækenland lørdag.

Græsk politi oplyste tidligere til nyhedsbureauet Reuters, at Grækenland havde fået navnene på en række personer, som er mistænkt i forbindelse med de terrorplaner, som ifølge belgisk politi blev forpurret ved en storstilet aktion i denne uge.

Græsk politi har derefter tjekket, om nogle af de mistænkte var rejst ind i landet eller passeret igennem, og det førte til en politijagt på mistænkte i Grækenland, rapporterede belgiske medier tidligere lørdag.

En talsmand for den belgiske anklagemyndighed afviser af hensyn til efterforskningen at kommentere oplysningerne over for Reuters.

Torsdag dræbte belgiske sikkerhedsstyrker i den østlige by Verviers to mistænkte islamister, der angiveligt planlagde at dræbe politibetjente.

Ifølge den belgiske anklagemyndighed var islamisternes angreb nært forestående, og derfor valgte politiet at gribe ind.

I alt er 13 mistænkte blevet anholdt ved koordinerede aktioner i Belgien. Af dem er fem sigtet for terrorisme.

Belgiske efterforskere mener ikke umiddelbart, at de anholdte har forbindelser til sidste uges angreb i Paris på det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip