Græsk tv: Tsakalotos er ny minister

Skrevet af admin

06/07/2015

Mest læste i dag

Euclid Tsakalotos bliver mandag taget i ed som Grækenlands nye finansminister efter Yanis Varoufakis, der tidligere på dagen trådte tilbage fra posten.

Det bekræfter det græske præsidentskab mandag, skriver Reuters. Også det tyske nyhedsbureau dpa meddeler, at regeringen bekræfter, at Tsakalotos tages i ed mandag.

En unavngiven kilde ved præsidentkontoret siger til AFP, at det sker klokken 19 dansk tid.

Tsakalotos har hidtil været viceudenrigsminister i Grækenland og forhandlingsleder i forhandlingerne med EU om en låneaftale.

Den nye finansminister går ind for at beholde Grækenland i eurozonen, men er imod de nye nedskæringer og reformer, som kreditorerne i EU stiller som krav for, at Grækenland kan få nye kriselån.

Varoufakis har gjort sig bemærket under forhandlingerne med EU-systemet, hvor han ikke har været bange for at tale de internationale kreditorer midt imod.

Undervejs i forhandlingerne blev den udfarende Varoufakis skiftet ud med Tsakalotos, der betragtes som mere rund i kanterne end den afgående finansminister.

Dermed er han bekendt med den fremtrædende rolle i forhandlingerne, som han nu vil indtage i stedet for Varoufakis.

Mandag eftermiddag sikrede premierminister Alexis Tsipras sig opbakning fra flere græske partier, siger lederen af det højreorienterede parti Uafhængige Grækere, som er Tsipras' regeringspartner.

Ifølge partilederen, Panos Kammenos, har de store partier i regeringen og oppositionen givet skriftlige garantier om, at de bakker op om Tsipras, skriver Reuters.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at det drejer sig om alle partier undtagen kommunisterne.

- Premierministeren tager til Bruxelles for at forhandle på vegne af hele det græske folk, siger Kammenos efter et møde med Tsipras og præsident Prokopis Pavlopoulos, skriver dpa.

/ritzau/