Græskar indtager danske forlystelsesparker i efterårsferien

04/10/2013 15:49

BNB

Nyheder
Og efterårsferien er vigtig for forlystelsesparkerne. Det fortæller vicedirektør i Tivoli, Dorthe Weinkouff Barsøe.»Skolernes efterårsferie er den uge, hvor vi har flest gæster på hele året. Hvert år har vi cirka fire millioner gæster, og i efterårsferien og ugen efter sidste år havde vi cirka 400.000 besøgende. Så en hurtig hovedregning fortæller jo, at ti procent af alle årets gæster, kommer til Halloween,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.Tivoli vil hele uge 42 være pyntet med 20.000 græskar, sorte katte, spindelvæv, fugleskræmsler og hekse. 12.september kåres tilmed danmarksmesteren i græskar 2013. Det er ottende gang, haven åbner til Halloween i efterårsferien, men på grund af populariteten besluttede man sidste år at holde åbent både i efterårsferien og i ugen efter. Så hvor man før hovedsageligt prøvede at tiltrække børnefamilierne, forsøger Tivoli nu, at fange den samme brede målgruppe, som om sommeren.»Vi prøver nu at lave uhyggelig uhygge om aftenen, for også at tiltrække andre end børnefamilierne. Vi har lavet mere uhyggeligt indhold for at tiltrække de unge, og vi gør også mere ud af at fortælle, at alle restauranterne er åbne hele perioden, så man kan komme om aftenen og nyde den smukke udsmykning, mens man spiser god mad,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.Og landets forlystelsesparker vil være fyldt op med græskar i efterårsferien, for Halloween er et gennemgående tema i næsten alle de åbne forlystelsesparker. I Djurs Sommerland åbner man for fjerde gang i efterårsferien, og her har man også valgt Halloween-temaet, selvom administrerende direktør Henrik B. Nielsen godt ved, at mange parker bruger Halloween.»Vi har set rundt omkring, at Halloween har udviklet sig til at være den største, isolerede event, som man har i løbet af en åbningssæson. Der er ingen tvivl om, at det er noget som børnefamilier og unge mennesker efterspørger, og vi oplever også en storefterspørgsel på at vi holder åbent, så man kan bruge forlystelsesparken på en lidt anden måde end man plejer og få en anderledes og utraditionel oplevelse.Sidste år havde Djurs Sommerland ifølge Henrik B. Nielsen cirka 55.000 gæster i efterårsferien, mens parken på en uge i højsæsonen har 70-80.000 gæster.Også BonBon-Land, Tivoli Friheden og Danfoss Universe har åbent i ferien. Fårup Sommerland i Nordjylland har for første gang også valgt at åbne parken i efterårsferien. De har dog fravalgt halloween-temaet som den eneste af de danske forlystelsesparker, og satser i stedet på en aktiv efterårsferie med mange forskellige aktiviteter.

Mest læste i dag

Og efterårsferien er vigtig for forlystelsesparkerne. Det fortæller vicedirektør i Tivoli, Dorthe Weinkouff Barsøe.

»Skolernes efterårsferie er den uge, hvor vi har flest gæster på hele året. Hvert år har vi cirka fire millioner gæster, og i efterårsferien og ugen efter sidste år havde vi cirka 400.000 besøgende. Så en hurtig hovedregning fortæller jo, at ti procent af alle årets gæster, kommer til Halloween,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Tivoli vil hele uge 42 være pyntet med 20.000 græskar, sorte katte, spindelvæv, fugleskræmsler og hekse. 12.september kåres tilmed danmarksmesteren i græskar 2013. Det er ottende gang, haven åbner til Halloween i efterårsferien, men på grund af populariteten besluttede man sidste år at holde åbent både i efterårsferien og i ugen efter. Så hvor man før hovedsageligt prøvede at tiltrække børnefamilierne, forsøger Tivoli nu, at fange den samme brede målgruppe, som om sommeren.

»Vi prøver nu at lave uhyggelig uhygge om aftenen, for også at tiltrække andre end børnefamilierne. Vi har lavet mere uhyggeligt indhold for at tiltrække de unge, og vi gør også mere ud af at fortælle, at alle restauranterne er åbne hele perioden, så man kan komme om aftenen og nyde den smukke udsmykning, mens man spiser god mad,« siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Og landets forlystelsesparker vil være fyldt op med græskar i efterårsferien, for Halloween er et gennemgående tema i næsten alle de åbne forlystelsesparker. I Djurs Sommerland åbner man for fjerde gang i efterårsferien, og her har man også valgt Halloween-temaet, selvom administrerende direktør Henrik B. Nielsen godt ved, at mange parker bruger Halloween.

»Vi har set rundt omkring, at Halloween har udviklet sig til at være den største, isolerede event, som man har i løbet af en åbningssæson. Der er ingen tvivl om, at det er noget som børnefamilier og unge mennesker efterspørger, og vi oplever også en storefterspørgsel på at vi holder åbent, så man kan bruge forlystelsesparken på en lidt anden måde end man plejer og få en anderledes og utraditionel oplevelse.

Sidste år havde Djurs Sommerland ifølge Henrik B. Nielsen cirka 55.000 gæster i efterårsferien, mens parken på en uge i højsæsonen har 70-80.000 gæster.

Også BonBon-Land, Tivoli Friheden og Danfoss Universe har åbent i ferien. Fårup Sommerland i Nordjylland har for første gang også valgt at åbne parken i efterårsferien. De har dog fravalgt halloween-temaet som den eneste af de danske forlystelsesparker, og satser i stedet på en aktiv efterårsferie med mange forskellige aktiviteter.