Græske banker forbliver lukket trods aftale i Bruxelles

Mandagens aftale mellem Grækenland og de andre eurolande får ikke umiddelbart betydning for grækere, der i de seneste uger har været forhindret i et besøg i banken.

En embedsmand fra det græske finansministerium oplyser, at landets banker forbliver lukket.

I første omgang er bankerne lukket i yderligere to dage. Onsdag vil situationen blive taget op til en ny vurdering, siger to bankkilder til Reuters.

- Målet er at genåbne afdelinger på torsdag, siger en af kilderne efter et møde med landets vicefinansminister.

Regeringen beordrede oprindeligt bankerne lukket fra 29. juni, efter at forhandlingerne mellem Grækenland og dets kreditorer om en hjælpepakke var brudt sammen.

Myndighederne frygtede, at grækernes iver efter at tage deres penge ud af banken ville forårsage et kollaps.

Ud over de lukkede banker har der også været en grænse på 60 euro for de grækere, der vil hæve penge i de hæveautomater, der stadig er åbne. Også denne begrænsning opretholdes indtil videre.

Den græske børs har været lukket for handel lige så længe som bankerne. Det er mandag ikke umiddelbart meddelt, om den også forbliver lukket.

Efter et 17 timer langt maratonmøde lykkedes det mandag morgen i Bruxelles for eurolandenes stats- og regeringschefer at nå til en aftale med Grækenland.

Aftalen indebærer en række skrappe krav om hurtige privatiseringer og effektivisering af det græske samfund, der skal bane vejen for forhandlinger om en langsigtet håndtering af Grækenlands astronomiske gæld.

Landet skønnes nu at have behov for støtte på over 600 milliarder kroner.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip