Granat rammer busstation i Donetsk og dræber to personer

En centralt beliggende busstation i centrum af storbyen Donetsk i det østlige Ukraine er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet ramt af en granat onsdag morgen.

Mindst to personer skal være blevet dræbt.

Granaten ramte busstationens tag, hvorefter den ramte en minibus. Både denne bus og en anden bus ved siden af brød i brand.

En person døde efterfølgende på sygehuset, og to andre personer er indlagt med alvorlige skader, oplyser sundhedsmyndighederne ifølge Reuters.

Derudover har øjenvidner set en død person ligge på busstationen.

Onsdag skal Ukraines præsident, Petro Porosjenko, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, begge deltage i et topmøde i Minsk om konflikten i Østukraine.

Her skal de sammen med Tysklands kansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, diskutere en ny fredsplan.

Tirsdag aften skrev det russiske nyhedsbureau Itar-Tass, at forhandlingsrepræsentanter fra Rusland, Ukraine, de prorussiske oprørere og Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) var nået til enighed om en våbenhvile under et møde i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

Parterne skulle også være blevet enige om, hvordan aftalen skal overvåges og om tilbagetrækning af tunge våben, sagde en unavngiven kilde til Itar-Tass.

Håbet om en fredsaftale blev dog afvist af separatisterne.

- Det er for tidligt at tale om en våbenhvile, sagde Denis Pusjilin, der repræsenterer oprørerne, således til den russiske tv-kanal Rossiya24.

De blodige uroligheder i Ukraine har indtil videre kostet flere end 5000 livet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip