To granater er blevet kastet mod ejendom i Malmø

Skrevet af admin

20/06/2015

Dagens topnyheder

To skarpladte håndgranater er blevet kastet mod en ejendom i boligområdet Kroksbäck i Malmø, oplyser det svenske politi til nyhedsbureauet TT.

- Granaterne eksploderede ikke, og ingen personer er kommet noget til. Bombeteknikere har sikret granaterne, og et område er afspærret, mens sagen efterforskes, siger politiets pressetalsmand i Malmø, Lars Förstell.

Der blev slået alarm tidligt lørdag morgen, da der blev fundet to skarpladte håndgranater på et udbygget tag i forbindelse med en ejendom i boligkvarteret.

Omkring 60 personer blev evakueret fra området.

- Granaterne viste sig at være skarpladte, siger Förstell, som ikke vil kommentere, hvorvidt der har været fremsat trusler mod personer i området.

- Vi er ikke parate til at oplyse noget om efterforskningen endnu, siger han.

Granaterne blev kastet mod en udlejningslejlighed lidt før klokken 5.00 lørdag morgen.

Politiets bombeteknikere var flere timer om at uskadeliggøre håndgranaterne.

- Det er en helt usædvanlig alvorlig hændelse. Den vækker uro og frygt blandt beboerne, siger Lars Förstell.

Sidste weekend blev fire personer såret ved en skudveksling i Malmø, og der har i det seneste stykke tid været flere banderelaterede opgør i byen.

Tidligere i denne uge blev 27 mennesker anholdt i forbindelse med et drabsforsøg i bydelen Rosengård.

Sidste lørdag var det Sveriges andenstørste by, Göteborg, som blev rystet af banderelateret vold. Et formodet bandemedlem, to andre mænd og en fire år gammel pige blev dræbt ved en bileksplosion.

I alt står politiet med 15 uopklarede drab begået siden 2011 i Göteborg. Ifølge politiet er der på halvandet år beslaglagt omkring 200 skydevåben i byen.

/ritzau/TT