Gratis bybusser uden rejsegaranti under landsstævnet

Det bliver gratis at køre med bybusserne i Esbjerg, når DGI Landsstævnet løber af stablen fra den 3.-7. juli. Til gengæld er rejsegarantien sat ud af drift, mens de 23.000 DGI-deltagere er i byen.

De trafikale forhold i Esbjerg vil være ændret så voldsomt, at Esbjerg Kommune og Sydtrafik har besluttet at annullere rejsegarantien. Man kan bruge bybusserne linje 1 til linje 13 og de mange ekstra DGI-busser lige så tosset, man vil, uden at betale noget. Men man må samtidig indstille sig på, at den sædvanlige tur kan komme til at tage lidt ekstra tid. Og måske passer den så ikke længere med den regionalbus- eller togafgang, man plejer at bruge. I den situation gives der altså ikke rejsegaranti mellem 3. og 7. juli.

Veje spærret for bussen

Bybusserne kører så vidt muligt efter den almindelige køreplan, men da et par veje er spærret under DGI- stævnet, må de i et vist omfang ændre ruten. Skolegade bliver spærret, og det samme gælder Gl. Vardevej fra Grådybet til Parkvej. Kombineret med den øgede trafik og diverse arrangementer, kan det gøre busturen længere end normalt.

Den 4. juli marcherer 23.000 sportsudøvere i optog gennem byen, og mellem klokken18 og 19 er Strandbygade, Strandby Plads og Gl. Vardevej fra Strandby Plads til Grådybet spærret for kørsel.

Mange flere busser

De 23.000 stævnedeltagere skal fragtes rundt mellem deres logi og stævnepladserne. Derfor er der sat ekstra mange busser ind, og de kører mindst hver 20. minut. Alle kan bruge disse busser, og de er også gratis. Rundt omkring i byen hænger der kort, der viser, hvor stævnebusserne kører og stopper.

 

Dagens Gossip