Gratis vandreture over hele landet

Til foråret starter Dansk Vandrelaug et landsdækkende vandreprojekt med titlen Fod på Danmark. Takket være støtte fra Nordea-fonden er de godt 160 vandreture et gratis tilbud til alle, både medlemmer af Dansk Vandrelaug, turister og alle andre, der vil opleve Danmark til fods.

Det forventes, at mindst 10.000 danskere i fællesskab vil opleve vandringens glæder i den danske natur hen over sommeren.

Nordea-fonden støtter projektet med 700.000 kroner

- Vandring er for alle. Og så er det en sund og social aktivitet, som byder på natur- og kulturoplevelser. Vi håber, at Fod på Danmark inspirerer endnu flere til gå med på landets mange vandrestier, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Fonden støtter etablering af flere stier, bl.a. Kløverstier, Fodsporet og Spor i Landskabet.

Stafet vandrer landet rundt

5. april sendes Fod på Danmarks første stafet af sted i øst på Bornholm, og 28. september slutter vandringerne i nord i Aalborg og Skagen. I løbet af de fem måneder bliver stafetten overrakt mere end 160 gange på nye ture med forskellig længde, hastighed og krav til kondition, sådan at alle kan deltage.

Der er ture for unge og ældre, for øvede vandrere og nybegyndere. Krævende, længere ture og hyggeture i bynære park- eller skovområder – og alt midt imellem.

Natur, sundhed og fællesskab på vandringen

Fod på Danmark giver den danske befolkning en anledning til at fokusere på natur, miljø og sundhed – og giver deltagerne lejlighed til at møde Dansk Vandrelaugs kyndige turledere og opleve glæden ved fællesskab på tværs af generationer.

Formålet med Fod på Danmark er at udbrede kendskabet til vandring som sundhedsfremmende fritidsaktivitet og skaffe flere aktive vandrere ved at invitere alle interesserede til at gå med.

Kroppen er designet til at gå

Gå dig sund med Dansk Vandrelaug hedder en ny folder om vandringens betydning for sundheden. Den er skrevet af læge Jerk Langer:

- Gang bringer dig tilbage til det, som kroppen er designet til. Din sikre vej til oplevelser, en slank krop uden sygdom og stress, og en hjerne med overskud. De fleste af os sidder ned i flere timer end vi sover. Men sidde-syge er noget af det farligste for helbredet, endda værre end overvægt. Bevægelse og fysisk aktivitet er omvendt det sundeste, du kan byde kroppen. Lige fra vægt og kolesteroltal over blodtryk til humør og hukommelse er der gevinst. Nemt, billigt og uden bivirkninger.

Aktivt motionsliv for alle

Dansk Vandrelaug ønsker at medvirke til et forebyggende sundhedsarbejde, som giver flere danskere en god tilværelse gennem et aktivt motionsliv. Fod på Danmarks målgruppe er hele Danmarks befolkning, der har en interesse i en frisk gåtur i fællesskab med andre i naturskønne omgivelser.

Arrangementet er åbent for alle uanset alder. Alle vandreture ledes af erfarne turledere.

Alle Fod på Danmark-turene kan ses på Dansk Vandrelaugs hjemmeside.

 

Dagens Gossip