Gravid Go'aften-vært drikker ren sukker

At akut sukkertrang hører med til at være gravid, er almindeligt kendt. For Lisbeth Østergaard, der senest har fungeret som vært på Go'aften Danmark, spiller sukkerarten glukose dog en helt anden og knap så lækker rolle.

Den kendte tv-vært, som venter sit første barn til marts, var nemlig for nylig tvunget til at indtage hele 250 milliliter glukose på én gang. Det fremgår af et billede, som Lisbeth Østergaard selv har uploadet på billeddelingsmediet Instagram.

- Så er der morgenmad, skriver hun til billedet af flasken med den såkaldte glukosebelastning.

Læser man tv-værtens efterfølgende hashtags, er der ingen tvivl om, at sukker-drikken langt fra er Lisbeths Østergaards foretrukne måltid at starte dagen på. "Bvadr", skriver hun efterfulgt af ordene: "Sukkerfri januar min bare røv".

Ifølge Sundhed.dk kan glukosebelastningen, som Lisbeth Østergaard altså har været nødt til at indtage, være et led i at teste, om en gravid kvinde kan have udviklet diabetes, også kaldet sukkersyge, under svangerskabet.

Gestationel diabetes mellitus (GDM), som lidelsen hedder på lægesprog, opstår nemlig under 2-3 % af alle graviditeter og kan blandt andet forårsage en for tidlig fødsel.

Diagnosen stilles på baggrund af en to-timer lang test for glukosetolerance, hvorunder den gravide kvinde skal indtage 75 g - eller 250 milliliter - glukosebelastning.

Se Lisbeths Østergaards billede af sin sukkerholdige morgenmad her: http://instagram.com/p/xlZtd_PZS0/?modal=true

Newspaq

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip