Gravide Kate forlader hospitalet

Sammen med sin mand, prins William, har hertuginden af Cambridge torsdag formiddag forladt Kong Edward VII-hospitalet i London, hvor et stort presseopbud i flere dage har ventet på et glimt af den gravide hertuginde.

Kate har været indlagt i fire dage på grund af en alvorlig form for akut morgenkvalme, også kaldet hyperemesis gravidarum.

Og fotograferne fik, hvad de havde ventet på i kulden: Det var en smilende hertuginde Kate, der iført en mørk jakke forlod hospitalet med en gul buket blomster i favnen.

Men hverken hun eller den kommende tronarving, prins William, sagde et ord til den ventende presse, der har været helt oppe at ringe over den længe ventede meddelelse om Kates graviditet.

Ifølge den vordende farfar prins Charles' hof på St James's Palace tager parret hjem til Kensington Palace, hvor hertuginden skal hvile sig.

Det britiske hof har ikke meddelt, hvor langt Kate er henne, men prins Williams talsmand har antydet, at hun endnu ikke er i 12. uge.

Hyperemesis gravidarum fører til voldsom kvalme og opkast, og den gravide kvinde, der lider af dette har brug for et ekstra indtag af væske og næringsstoffer.

Parrets førstefødte bliver nummer tre i tronfølgen efter prins Charles og prins William.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip