Greipel tager sin anden etapesejr i Touren

André Greipel (Lotto Soudal) vandt på 5. etape sin anden etapesejr i Tour de France efter en massespurt, hvor tyskeren slog Peter Sagan (Tinkoff-Saxo).

Havde etapen været få meter længere, var det Sagan, som havde vundet etapen, da slovakken kom med høj fart og overhalede Greipel kort efter målstregen.

Men det er målstregen, som tæller, og den har Greipel fuldstændig styr på for øjeblikket.

Det har Mark Cavendish (Etixx-Quick-Step) til gengæld ikke. Foran anden gang i årets Tour måtte briten nøjes med en skuffende tredjeplads.

På 2. etape vandt Greipel også en etape, da han var hurtigere end både Sagan og Cavendish. Ved den lejlighed åbnede Cavendish alt for tidligt.

Det var ikke tilfældet på onsdagens 5. etape. Denne gang var Cavendish lukket inde på opløbsstrækningen, og han kom for sent i gang med spurten.

Heller ikke Sagan fik timet det godt nok i den meget tætte afslutning, hvor Greipel bare var stærkest og bedst.

Det var ærgerligt for Michael Valgren (Tinkoff-Saxo), som flere gange førte an helt oppe i fronten af feltet. Danskeren har generelt været ret anonym indtil videre, men onsdag var han i stand til at sætte fart i feltet.

I begyndelsen af etapen var det dog Pierre-Luc Perichon (Bretagne-Seche), som satte fart, da den 28-årige franskmand stak af sted tidligt på etapen.

Men lykkeridderen var aldrig nogen trussel. Feltet tog det afslappet og havde kontrol over det hele tiden. Man så tilmed ryttere grine og have det sjovt i forfølgelsen.

Generelt var etapen præget af adskillige styrt, og det gik værst ud over den franske Cofidis-rytter Nacer Bouhanni, som ellers kunne have blandet sig i kampen om topplaceringerne i onsdagens massespurt.

I stedet udgik Bouhanni af årets største etapeløb, inden det for alvor kom i gang. Styrtet skete få kilometer efter starten af 5. etape, og han blev efterfølgende kørt væk i en ambulance.

Hele fire Cofidis-ryttere var involveret i styrtet, men de tre øvrige var i stand til at køre videre.

Blæst og regn prægede i det hele taget onsdagens etape på 189,5 kilometer, og der var også styrt kort inden massespurten i byen Amiens.

Trods de mange styrt var der ingen forskydninger blandt favoritterne i den samlede stilling, og det er stadig Tony Martin (Etixx-Quick-Step), som fører Touren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip