Grenpeace melder krig mod Shell igen

For alt imens Shell står for at udføre sine grønlandske olieundersøgelser i løbet af sensommeren – blandt andet midt i narhvalernes beskyttede havområder – er miljøorganisationen Greenpeace i færd med at opruste til en ny kamp.

»Shell skal for alt i verden ikke have adgang i Arktis. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå det. FN har påvist, at Shell har haft alvorlige udslip i Nigeria, som de først stoppede efter et år, og som de forsøgte at dække over og endeligt løb fra ansvaret for i 2011,« lyder kampråbet fra Greenpeace Danmarks arktiske kampagneleder, Niels Fuglsang.

Hollandsk-britiske Shell fører i øjeblikket an i jagten på olien i Arktis. Selskabet har ifølge Forbes indtil nu investeret omkring 30 milliarder kroner i sin arktiske oliejagt og leder nu både i Alaska, Rusland og Grønland.

Dansk Shell har ikke ønsket at kommentere Greenpeaces manglende tillid og kritik af tidligere uheld i Arktis og Nigeria over for metroxpress.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip