Grisetryner skal skaffe Udkants-job

Grisetryner, griseører og andet godt fra grisen er ikke noget vi i stor stil ynder at sætte på bordet til aftensmad.

I Kina er historien dog en helt anden. Kineserne er vilde med alle dele af grisen, og det kan i sidste ende give løn på kontoen for arbejdsløse danskere.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er i disse dage på charmeoffensiv i det 1,3 milliarder mennesker store land.

- Danske landbrugsprodukter er meget populær i Kina, men det handler om at åbne endnu flere døre. Derfor er jeg i Kina, hvor jeg skal tale med både landbrugsministeren og fødevaresikkerhedsministeren. Det er ikke så ringe i et land med 1,3 milliarder indbyggere, siger Mette Gjerskov til Newspaq.

Ministeren rejser dog ikke alene til det store land. Med sig har hun en lang række repræsentanter fra landbruget og fødevareproduktionen.

Blandt andre er Arla, Danish Crown, Tulip, Carletti og Danæg med på charmeturen, der gerne skulle kaste øget eksport af sig.

For ministeren er målet soleklart, for det såkaldte Udkantsdanmark, hvor store dele af landbrugsproduktionen ligger, bløder job.

- Det hele drejer sig om at få skabt arbejdspladser herhjemme. Det er jo det smukke ved fødevareproduktionen herhjemme; det meste bliver produceret i Udkantsdanmark. Kan vi sælge mere, så skaber vi nye job i Udkantsdanmark. Og kineserne får noget god mad, siger ministeren.

Hun peger blandt andet på griseører- og tryner som et produkt, der er stor efterspørgsel efter i Kina. Men også grisesæd, æg, mælk og andre landbrugsprodukter kan give jobboom i Danmark, hvis kineserne bider til bolle.

 

 

Dagens Gossip