IS-gruppe angriber iransk ambassadørbolig i Libyen

Skrevet af admin

22/02/2015

Dagens topnyheder

Militante, der siger, at de er loyale over for Islamisk Stat (IS), siger i en erklæring på Twitter, at de står bag et angreb på den iranske ambassadørs residens i Libyen og på Labraq lufthavn, skriver Reuters.

To bomber ramte den tomme ambassadebolig i den libyske hovedstad søndag uden at nogen kom noget til, siger sikkerhedskilder.

Angrebet var det seneste i en række af angreb mod diplomatiske missioner i den libyske hovedstad, hvor de fleste ambassader blev lukket ned i 2014 på grund af hårde kampe mellem militser, der kæmper om at kontrollere byen.

Der var heller ingen dræbte eller sårede ved et raketangreb på den østlige Labraq lufthavn natten til lørdag, som de militante også tager skylden for.

Flere end 40 mennesker mistede fredag livet og 70 blev såret efter tre bilbombeangreb i det østlige Libyen fredag.

Iagttagere siger, at angrebet øjensynligt var hævn for, at Egypten har foretaget angreb på Islamisk Stat i Libyen

De angreb blev besluttet i Kairo efter offentliggørelsen af en video fra den islamistiske gruppe, som henretter 21 egyptiske koptere.

Islamisk Stat (IS), der er udsprunget af al-Qaeda i Irak, har udråbt et kalifat i de dele af Syrien og Irak, som den fundamentalistiske bevægelse kontrollerer. IS har bredt sig til flere steder i Libyen, som er ramt af kaos og store problemer, da ingen centralmagt har kontrol over landet.

/ritzau/Reuters