Guardiola og Bayern baskede Barcelona

Hvis nogle fodboldfans efterhånden skulle være i tvivl om, hvorvidt spansk fodbold eller tysk fodbold er bedst i disse år, så fik de onsdag aften igen et bevis på, at sidstnævnte boomer.

Godt nok var der kun tale om en træningskamp, da Barcelona gæstede Bayern München på Allianz Arena, men hjemmeholdet og deres nye træner Pep Guardiola fik i den grad bevist, at de lige nu er i stand til at agere i et højere gear.

Allerede fra opgørets begyndelse sad Bayern München-spillerne konstant på nakken af Barcelona. Hver eneste gang det tyske mandskab ikke selv var på bolden, jagtede de den i et højt pres. Det var de spanske gæster ikke i stand til at håndtere. Derfor kunne Bayern München med tempo i spillet, mere overskud, bedre spilmønstre og større aggressivitet sætte sig på kampen. Og der skulle kun gå 14 minutter af første halvleg, så havde Phillip Lahm scoret til 1-0. Målet blev sågar sat ind via hovedstød, efter Ribery fra venstrekanten havde sendt et fornemt indlæg ind til Lahm.

Normalt scorer Lahm ikke voldsomt mange mål. Det er der en naturlig årsag til, da han primært bruges som back hos Bayern München. Sådan var det ihvertfald lige indtil Pep Guardiola kom til. For han har rystet posen og lagt op til, at der skal ændres lidt i systemet og spillernes normale positioner. Det var Phillip Lahm altså et eksempel på. Mod Barcelona spillede han på midtbanen, hvor Toni Kroos tog sig af den centrale, kontrollerende position, mens Lahm og nyindkøbet Thiago primært skulle tage løbene fremad. På toppen spillede Thomas Müller som Guardiolas berømte falske nier. Det var dog den 'rigtige' angriber Maro Mandzukic, der efter sin indskiftning i pausen kunne sørge for slutresultatet 2-0.

Barcelona stillede op uden deres nye træner Martino på sidelinjen, hvor Jordi Roura i stedet tog sig af holdet, indtil den nye argentinske chef er klar. Roura benyttede sig primært af mange af Barcelonas unge folk, og det var kun Lionel Messi der udgjorde en trussel.

Derfor kunne Bayern München også vinde relativt nemt over Barcelona. Nu må Champions League-sæsonen så vise, om denne træningskamp også kan danne grundlag for det sande styrkeforhold mellem Pep Guardiolas nuværende og tidligere klub.

 

 

 

 

Dagens Gossip