Guinea slår Mali ud af Africa Cup i ond lodtrækning

Guineas fodboldlandshold vandt torsdag en lodtrækning på bekostning af Mali om en plads i kvartfinalerne ved Africa Cup of Nations.

Den noget specielle begivenhed foregik på et hotel i Ækvatorial-Guineas hovedstad Malabo, efter at Guinea og Mali havde spillet 1-1 i alle holdets tre gruppekampe - også imod hinanden.

Resultaterne betød, at det var umuligt at afgøre, hvilket af de to hold, der skulle følge Elfenbenskysten videre i turneringen.

Lodtrækningen bliver modtaget vidt forskelligt hos Guinea og Malis repræsentanter på hotellet i Malabo - Guineas sportsminister Amara Dabo og Malis fodboldpræsident Boubacar Baba Diarra.

- Fodboldens lykkegud har smilet til os, siger Amara Dabo ifølge Reuters om Guineas lodtrækningsheld.

I den modsatte lejr er Boubacar Baba Diarra ikke glad for, at Malis spillere nu må rejse hjem.

- Det er den værste ondskab at tvinge holdet igennem dette her.

- Vi havde foretrukket at tabe ud fra et sportsligt kriterium, hvilket også er årsagen til, at det afrikanske fodboldforbund må tage et kig på deres regler, siger Baba Diarra ifølge AFP.

- Vi ville hellere have tabt på banen. De skulle have opgjort antallet af hjørnespark eller frispark. Måske taget højde for fairplay. Man bør ikke tabe på den her måde.

- Vi har bygget vores hold op med tålmodighed. Mali har ikke haft et hold som det nuværende i 20 år, så det er den værste ondskab at ryge ud efter lodtrækning. Der er ingen værre måde at måtte forlade turneringen med det hold, vi har, siger fodboldpræsidenten.

Guinea skal nu op imod Ghana i kvartfinalerne ved Africa Cup of Nations.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip