Guldborgsund er frontløber i Danmarks største ESCO-projekt

Det er uden økonomisk risiko for kommunen, for Siemens garanterer dels en tilbagebetaling af investeringen på 12 år og en årlig besparelse på 23 procent svarende til cirka 12 millioner kroner.

Viceborgmester Flemming Jantzen fra Guldborgsund Kommune glæder sig over partnerskabet.

- Vi ser frem til et tæt partnerskab med Siemens og glæder os samtidigt til at puste liv i det lokale erhvervsliv. Vi forventer, at mindst 60 procent af det arbejde, der skal laves på vores bygninger, bliver lagt ud til lokale håndværkere. På den måde er ESCO-projektet med til at sparke gang i hjulene i vores område, siger Flemming Jantzen.

Guldborgsund Kommune satser stærkt på at gøre ESCO-projektet synligt for borgerne med blandt andet et fyrtårnsprojekt i kommunens zoologiske have i Nykøbing F. Her er et tropehus med lemurer (en lille abeart), som kræver høje temperaturer året rundt.

Det er målet, at huset skal komme så tæt som muligt på et nul-energihus, og det skal samtidigt indgå i skoletjensten som læring om energirigtige løsninger for fremtiden.

Som noget nyt i Danmark satser Guldborgsund Kommune og Siemens på at kunne undervise udvalgte målgrupper i at ændre adfærd og på den måde spare på energien.

En særlig målgruppe er kommunens servicepersonale, som står for den daglige drift af de 225.000 m2 kommunale bygninger.

Det er meget utraditionelt at forsøge at påvirke adfærd i forhold til de typiske energirenoveringer, men de små vaner i hverdagen kan ændre meget.

- Vi i byrådet er naturligvis stolte af at være frontløbere med Danmarks største ESCO-projekt, og vi kan kun anbefale andre kommuner at følge trop, siger Flemming Jantzen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip