Guus Hiddink stopper som hollandsk landstræner

Skrevet af admin

30/06/2015

Mest læste i dag

Holland skal have en ny fodboldlandstræner. Guus Hiddink og det hollandske fodboldforbund (KNVB) er blevet enige om at gå hver til sit fra 1. juli efter svingende resultater.

Det oplyser fodboldforbundet på sin hjemmeside.

- Jeg beklager denne udvikling. Desværre har resultaterne af Guus' arbejde ikke hele tiden været lige synlige, siger Bert van Oostveen, der er direktør for professionel fodbold i KNVB.

Det var anden gang, at Hiddink stod i spidsen for "Oranje". Første gang var fra 1994 til 1998, og han ærgrer sig over, at det ikke blev et succesfuldt ophold i denne omgang.

- Jeg er ked af, det gik på denne måde. Jeg troede, det var en ære igen at være træner for det hollandske landshold, og jeg ønsker min efterfølger, staben og spillerne held og lykke på vejen til EM i Frankrig, siger Guus Hiddink.

Både den hollandske public service tv-station NOS og avisen De Telegraaf mener at vide, det bliver assistenttræner Danny Blind, som bliver forfremmet til ny landstræner.

Han er i forvejen udset til at tage over efter næste sommers EM-slutrunde i Frankrig.

KNVB skriver dog, at man stadigvæk er ved at finde ud af, hvem der skal afløse Guus Hiddink.

EM-slutrunden næste år kan blive uden hollandsk deltagelse. Resultaterne har nemlig været imod Guus Hiddink, der overtog landstrænerjobbet fra Louis van Gaal i august sidste år, efter Holland havde sikret sig bronzemedaljer ved VM i Brasilien.

Aktuelt ligger Holland nummer tre i sin EM-kvalifikationsgruppe, hvor landet er tre point efter Tjekkiet og fem efter Island. Samtidig jagter Tyrkiet Hollands tredjeplads, som giver adgang til to playoff-kampe om EM-deltagelse.

Den 68-årige træner har blandt andet været cheftræner for Real Madrid, Chelsea, PSV Eindhoven, Tyrkiet og Rusland tidligere i karrieren.

/ritzau/