Gymnasieelev vil udvikle en kærlighedseliksir

Vinderne i den landsdækkende forskerspirekonkurrence blev kåret fredag på Københavns Universitet. Viktor Hesselberg-Thomsen fra Helsingør Gymnasium vandt den sundhedsvidenskabelige kategori med sit projekt om udviklingen af en kærlighedseliksir.

- Hvis det lykkes, vil eliksiren i første omgang kunne bruges som et empati- og tillidsfremmende middel. Midlet kunne også vise sig at have en positiv effekt på kærlighedssorger, da man mener, at grunden til kærlighedssorger blandt andet skyldes oxytocinmangel.

Samarbejde med ”rigtige” forskere

Viktor Hesselberg-Thomsen har formuleret sit projekt i samarbejde med professor Hans Bräuner-Osborne og to ph.d.-studerende, Lenea Nørskov-Lauritsen og Christoffer Clemmensen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

- Det har været super spændende at få lov til at udvikle en god idé sammen med rigtige forskere - så bliver det hele pludselig meget mere virkeligt, og jeg håber da også, at min idé kan blive ført ud i livet på et tidspunkt, fortæller Viktor Hesselberg-Thomsen.

Rekordmange forskerspirer i år
I år har i alt 132 gymnasieelever fra hele landet gennemført det 8 måneder lange forløb, som kræver masser af ekstra timer efter skoletid. Sidste år gennemførte 84.

- Projekt Forskerspirer er en rigtig god mulighed for de unge til at få brugt deres viden i praksis, og det er fint, at så mange af dem har taget imod udfordringen. Jeg synes, det viser, at der er masser af ambitioner hos de unge i gymnasierne, og at de har mod på at føre dem ud i livet, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Årets øvrige vindere
Der er også kåret en vinder tre andre kategorier. Humaniora: Frederik Brinck Jensen, Sankt Annæ Gymnasium. Samfundsvidenskab: Josephine Olhoff-Jakobsen, Herlufsholms Skole. Naturvidenskab: Simon Arnhild Larsen, Nyborg Gymnasium.

 

Dagens Gossip