Gymnasielærere anbefales nej til OK13

12.000 gymnasielærer bliver nu direkte anbefalet at stemme nej til akademikernes overenskomstaftale med finansministeriet.

På et møde i Gymnasieskolernes Lærerforening i aftes anbefalede 189 repræsentanter medlemmerne af stemme nej. Kun 39 sagde ja, mens 17 stemte blankt.

- Det er en markant anbefaling til medlemmerne om at sige nej. Og det gør vi, fordi den aftale, der ligger på bordet på ingen måde passer til et gymnasium. Intet sikrer mere kvalitet i undervisningen eller forhindrer, at lærerne bliver mere stressede, siger næstformand Annette Nordstrøm Hansen til Newspaq.

Der er tale om den del af overenskomstaftale for alle akademikerne under hovedorganisationen AC, der handler om arbejdstiden på det gymnasiale område.

Hos Gymnasieskolernes Lærerforening har Annette Nordstrøm Hansen i lighed med folkeskolelærerne oplevet et forløb, hvor lærerne er blevet dikteret flere undervisningstimer og mindre forberedelse, uden at der har været tale om reelle forhandlinger.

- Vi har oplevet et utroligt forløb, hvor vi har haft tre forhandlingsmøder, hvor man på ingen måder har ønsket en dialog med os. Så det her er også en protest imod, at man ikke har ønsket en dialog om den nye arbejdstidsaftale, siger Annette Nordstrøm Hansen.

AC-overenskomsten skal også godkendes i de andre medlemsorganisationer. Og hos gymnasielærerne tror næstformanden, at der samlet set er størst sandsynlighed for et ja.

- Det er da klart, at det nok er opad bakke at skaffe et nej. Men vi vil selvfølgelig gå ud og lægge vores stemmer i den vægt, siger Annette Nordstrøm Hansen.

 

 

Dagens Gossip