Gymnasielærere frygter lokale konflikter

»Jeg og et flertal i hovedbestyrelsen står ved den aftale, vi har indgået med Akademikernes Centralorganisation (AC). Men jeg er ikke overrasket over resultatet - aftalen har ikke groet i vores have. Urafstemningen er et stærkt signal, som både GL, lederne og Corydon (finansminister Bjarne Corydon (S), red.) skal tage alvorligt,« siger Gorm Leschly, formand i GL.

85 procent stemte nej til aftalen, mens 10 procent stemte ja. De sidste fem procent valgte at stemme blankt. Ifølge gymnasielærernes næstformand, Annette Nordstrøm Hansen, har GL været delt i spørgsmålet om, hvorvidt man skulle have kørt en hårdere kurs i forhandlingerne med staten, sådan som DLF har gjort overfor Kommunernes Landsforening.

»Jeg mener, at vi skulle have stået sammen med de andre lærergrupper, som i øjeblikket er i gang med en kamp, og urafstemningen viser jo, at medlemmerne har givet mig ret,« siger Annette Nordstrøm Hansen.

GLs afstemningsresultat indgår som en del af det samlede resultat for Akademikernes Centralorganisation, der forventes at blive vedtaget, og lærernes nej forventes således ikke at få nogen betydning for den samlede aftale. Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, mener, at gymnasierne har sovet i timen i forbindelse med aftalen med AC og staten.

»Man forhandler sammen og stemmer sammen. Selv om der er enkelte grupper, der siger nej, underkastes de et samlet ja, hvis de andre grupper stemmer for aftalen. Det bliver resultatet her, og så kommer over 90 procent af gymnasielærerne til at stå med håret i postkassen, fordi de er vrede over, at deres ledelse har indgået et forlig, de ikke vil have,« siger Henning Jørgensen.

Annette Nordstrøm Hansen er enig og forventer store udfordringer og intern modstand, når først aftalen skal praktiseres ude på landets gymnasier til august.

»Aftalen vil komme til at betyde noget lokalt, da man jo har lagt diskussionen ud på de enkelte gymnasier. Man har styrket ledelsen, men en god ledelse ved jo godt, at man ikke kan gøre det her uden at være i dialog med lærerne. Så jeg frygter, at man har påført gymnasierne nogle lokale konflikter med den nye arbejdstidsaftale,« siger hun.

 

Dagens Gossip