Gymnasielærere: Massivt NEJ til ny arbejdstid

Landets gymnasielærere har forkastet ny overenskomst med lønstigning og nye regler for arbejdstiden. Det oplyser Gymnasieskolernes Lærerforening, GL.

Samlet har 81,5 procent af GL's medlemmer stemt om den nye overenskomst. Og af dem har de 85 procent stemt nej til den aftale, som formanden for GL, Gorm Leschly, har forhandlet til dem med finansminister Bjarne Corydon (S) på den anden side af bordet.

Gymnasielærerne har gennem længere tid været utilfredse med, at Bjarne Corydon har brugt deres aftale som et signal til landets folkeskolelærere om, at nogle undervisere har været parate til et få nye regler om deres arbejdstid.

Men med det massive nej kan finansministeren ikke længere bruge gymnasielærerne som løftestang til at få løst den igangværende lockout af skolelærerne på landets folkeskoler. 10 procent af stemmerne gik til et ja, mens fem procent var blanke.

Gorm Leschly siger, at han ikke er overrasket over resultatet:

- Jeg og et flertal i hovedbestyrelsen står ved den aftale, jeg sammen med AC har indgået. Men jeg er ikke overrasket over resultatet - aftalen har ikke groet i vores have, siger han i en kommentar til afstemningsresultatet.

- Urafstemningen er et stærkt signal, som både GL, lederne og Corydon skal tage alvorligt, siger han.

Det er ikke første gang, at Gorm Leschly får et nej til aftalen. Tilbage i begyndelse af marts på et repræsentantskabsmøde i GL stemte 183 nej til aftalen, mens blot 39 støttede Leschlys ja.

Og i hovedbestyrelsen er man ikke overrasket over, at 9255 ud af 10.887 medlemmer stemte nej.

- Den klare markering fra GL's medlemmer er et udtryk for, at arbejdsgiverne ikke ønskede reelle forhandlinger med GL, som den danske model forudsætter, og at aftaleretten på arbejdstiden dermed var væk, skriver GL om afstemningsresultatet.

Men selv om gymnasielærerne har forkastet overenskomsten, kan de sagtens ende med at skulle æde den alligevel. GL's afstemningsresultat indgår nemlig i det samlede resultat for AC, Akademikerne, hvor omkring 100.000 skal stemme ja eller nej.

Det samlede AC-resultat forventes at foreligge senere på dagen 18. april 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip