Håb om hurtigere vej til Bornholm via Ystad

Under besøget oplevede Kristian Pihl Lorentzen de trafikale flaskehalse, der opstår på adgangsvejen fra Ystad Havn i forbindelse med et færgeanløb. En opgradering af infrastrukturen nord for Ystad Havn har potentiale til at give en hurtigere vej mellem Bornholm og resten af Danmark.

- Rigtig mange danskere benytter hvert år Ystad Havn for at komme til Bornholm, og det er vigtigt, at de kan komme hurtigt til og fra havnen. På baggrund af mit besøg vil jeg tage kontakt til mine svenske politiske kollegaer for at høre om mulighederne for at udbygge adgangsvejen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Bliv ven med Dagens Bornholm på Facebook - Altid gratis nyheder

96 procent af alle færgepassagerer til Bornholm benytter overfarten Ystad-Rønne, og forholdene for danskerne er vigtige for Ystad Havn.

- Vi har en tæt dialog med vores danske samarbejdspartnere, politikere og andre aktører, da vi ser os selv som en del af den danske infrastruktur. Derfor er det vigtigt for os, at Kristian Pihl Lorentzen tog sig tid til at se og høre om muligheder og udfordringer for Ystad Havn, siger administrerende direktør i Ystad Havn, Björn Boström i en pressemeddelelse.

Ystad Havn er Sveriges tredje største færgepassagerhavn og tiende største godshavn. Fra Ystad afgår der dagligt mellem 3 og 8 færger til Rønne på Bornholm og 6 færger til Swinoujscie i Polen.

Omkring 1,3 millioner rejser årligt fra Bornholm til resten af Danmark via Ystad.

 

Dagens Gossip