Håndbold: Esbjerg er ramt af guldfeber inden DM-finale

Skrevet af admin

16/05/2015

Dagens topnyheder

For en stund overdøves snakken om byens lokale fodboldhold i Esbjerg. Team Esbjergs håndboldkvinder er nemlig det førende samtaleemne i den vestjyske by i øjeblikket.

Byens kvindelige håndboldhold skal for første gang i klubbens historie kæmpe om DM-guldet, når Team Esbjerg over to kampe møder FC Midtjylland.

At det er klubbens første DM-finale er med til at sætte håndboldfeberen endnu et par grader op i den vestjyske by, mener en af Esbjergs nøglespillere, Lotte Grigel.

- Det betyder så meget. Man kan mærke, at alle i byen glæder sig. Opbakningen her i byen er så kæmpe stor. Nogle gange er det svært at sætte ord på noget, der er så vildt, og det er sådan, det er i Esbjerg lige nu, siger Grigel.

FCM er vant til at spille store kampe, og finalen bliver FCM's tredje DM-finale i træk. Sidste år tabte midtjyderne dog finalen til Viborg HK.

Den rutine og erfaring er med til at gøre FCM til favoritter, vurderer Esbjerg-træner Lars Frederiksen, der har det fint med at påtage sig rollen som undertippet.

- Vi har virkelig en sult, og jeg tror, det kan blive forskellen over to kampe. Jeg har det fint med, at vi er undertippet qua FCM's store erfaring.

- Jeg tror, at det bliver de små marginaler, der kommer til at afgøre det. Jeg mener absolut ikke, at vi er chanceløse, siger Lars Frederiksen, der kan glæde sig over, at hans trup er skadesfri.

Lotte Grigel mener da også, at chancen for at hente guldet til Vestjylland ser fornuftig ud.

- Når man spiller finaler, er chancerne vel altid omkring 50-50, hvor det kan være dagsformen, der bliver afgørende. De har et godt hold, men det har vi også, så jeg tror, det bliver tæt.

- Vores angrebsspil bliver nøglen til guldet. Hvis vi får åbnet op for deres solide forsvar, får de ikke lov til at løbe deres kontraer, som de er dygtige til, og så står vi meget stærkt, forklarer Grigel.

Esbjerg vandt grundspillet, mens FCM snuppede andenpladsen. I semifinalerne mod Viborg HK trak Esbjerg det længste strå i to meget tætte kampe. FCM slog i den anden semifinale Team Tvis Holstebro ud.

Første finalekamp spilles i Ikast, og Lotte Grigel vurderer, at det er en stor fordel at slutte på hjemmebane.

- Vi har helt sikkert en fordel. Efter to-tre timer var billetterne til siddepladserne revet væk. Det siger lidt om, at vi har en af de bedste hjemmebaner, siger hun.

De sidste fem indbyrdes opgør er endt med tre sejre til FCM, en til Esbjerg og et enkelt uafgjort resultat.

Første DM-finale spilles lørdag klokken 21. Returopgøret afvikles 23. maj.

/ritzau/