Håndbold-VM: Storsejr til spanske mestre

19/01/2015

De spanske håndboldherrer har vundet tre ud af tre kampe i gruppe A ved VM i Qatar, efter at de regerende verdensmestre mandag let vandt 37-16 over upåagtede Chile.

Spanierne førte med 14-7 ved pausen, inden mestrene i kampens sidste 30 minutter virkelig fik gang i målscoringen.

Spansk topscorer blev venstrefløjen Valero Rivera med syv mål. Fløjkollega Cristian Ugalde gjorde det også godt med seks scoringer på seks forsøg.

I en anden gruppe A-kamp vandt Brasilien med 34-29 over Hviderusland efter brasiliansk 18-17-pauseføring.

Både Hviderusland og Brasilien havde inden opgøret tabt to ud af to kampe, så i bestræbelserne på at avancere til 1/8-finalen var den brasilianske sejr enormt vigtig.

VM-værterne fra Qatar er ligesom spanierne noteret for lutter sejre efter tre kampe i gruppe A, efter at Qatar mandag aften vandt 31-29 over Slovenien, som dermed indkasserede holdets første nederlag efter to sejre.

Qatar, der førte 18-15 ved pausen, har et hold sammensat af topspillere fra Bosnien, Montenegro, Spanien, Cuba, Frankrig og Tunesien.

Projektet om at købe sig til VM-succes på hjemmebane har fået en god start. Qatars helt store spiller mod slovenerne, som ved det seneste VM kom i semifinalen, var cubaneren Rafael Capote med 12 mål på 17 forsøg.

I gruppe B var der sejre til Kroatien og Makedonien. Kroaterne bankede Iran med 41-22, mens Makedonien vandt 25-22 over Bosnien. Gruppens tredje kamp mellem Østrig og Tunesien endte uafgjort 25-25.