Håndbold-VM: Storsejr til spanske mestre

De spanske håndboldherrer har vundet tre ud af tre kampe i gruppe A ved VM i Qatar, efter at de regerende verdensmestre mandag let vandt 37-16 over upåagtede Chile.

Spanierne førte med 14-7 ved pausen, inden mestrene i kampens sidste 30 minutter virkelig fik gang i målscoringen.

Spansk topscorer blev venstrefløjen Valero Rivera med syv mål. Fløjkollega Cristian Ugalde gjorde det også godt med seks scoringer på seks forsøg.

I en anden gruppe A-kamp vandt Brasilien med 34-29 over Hviderusland efter brasiliansk 18-17-pauseføring.

Både Hviderusland og Brasilien havde inden opgøret tabt to ud af to kampe, så i bestræbelserne på at avancere til 1/8-finalen var den brasilianske sejr enormt vigtig.

VM-værterne fra Qatar er ligesom spanierne noteret for lutter sejre efter tre kampe i gruppe A, efter at Qatar mandag aften vandt 31-29 over Slovenien, som dermed indkasserede holdets første nederlag efter to sejre.

Qatar, der førte 18-15 ved pausen, har et hold sammensat af topspillere fra Bosnien, Montenegro, Spanien, Cuba, Frankrig og Tunesien.

Projektet om at købe sig til VM-succes på hjemmebane har fået en god start. Qatars helt store spiller mod slovenerne, som ved det seneste VM kom i semifinalen, var cubaneren Rafael Capote med 12 mål på 17 forsøg.

I gruppe B var der sejre til Kroatien og Makedonien. Kroaterne bankede Iran med 41-22, mens Makedonien vandt 25-22 over Bosnien. Gruppens tredje kamp mellem Østrig og Tunesien endte uafgjort 25-25.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip