Håndboldstjerne afviser betting-skandale

03/10/2012 12:43

Newspaq

Nyheder
Den franske håndboldstjerne Nikola Karabatic sætter nu for første gang selv ord på den store franske matchfixingskandale, som han er indblandet i. Her er Montpellier-spilleren samt dennes bror, Luka, mistænkt for i sidste sæson at have spillet penge på en af klubbens kampe, som endte med et overraskende nederlag. På sin Facebook-profil siger Karabatic følgende: - Indtil videre har jeg ikke sagt noget. Jeg skylder jer et par ord. - Har jeg væddet? Nej, jeg har ikke væddet. - Har min kæreste væddet? Ja. - Har hun fortalt mig om det? Ja. - Hvorfor har hun væddet? Hun har i to år fulgt Montpellier-holdet: Vi var allerede mestre. Fem af vores bærende kræfter var skadet og vi havde lige tabt til Nimes. - Cession spillede på hjemmebane i en kogende hal. Under de omstændigheder var det svært for vores hold. - Hvad angår de meget alvorlige beskyldninger om snyd, så gør de meget ondt på mig. At beskylde mig for at snyde og fikse kampen, at kaste os for løverne i pressen, det er uudholdeligt! - At beskylde min lillebror og mig for at have snydt, når vi ikke engang spillede kampen, og at anholde os som bøller ... jeg mangler ord ... - Jeg har viet mit liv til håndbold, siden jeg blev født. Jeg slås for min sport, og at havne i denne situation er et mareridt. - Tak til jer alle for jeres støtte, som varmer i disse svære tider. Niko. Nikola Karabatic afviser altså at have sat penge på et Montpellier-nederlag til nedrykningstruede Cesson-Rennes i maj sidste år, efter at Montpellier allerede havde sikret sig mesterskabet. Tirsdag er han og broderen Lukas advokat, Eric Dupont-Moretti, ellers citeret for at sige følgende til radiostationen RTL: - De vil indrømme at have spillet. De satte væddemål på den kamp. Men at der er tale om matchfixing, skal stadig bevises. Det er op til anklageren at bevise. - Jeg kan kun sige, at disse mænd på det kraftigste afviser at have deltaget i matchfixing. Der er ingen kriminel sag her, sagde advokaten. Søndag blev brødrene samt 10 andre personer afhørt af politiet i sagen. Spilselskabet FDJ tabte mange penge på kampen, hvor undersøgelser ifølge tv-stationen France 3 Languedoc-Rouissillon har vist, at mange af væddemålene blev indgået af koner, kærester og andre familiemedlemmer af Montpellier-spillere. Ifølge nyhedsbureauet AFP's oplysninger er i alt otte nuværende Montpellier-spillere blevet afhørt.

Mest læste i dag

Den franske håndboldstjerne Nikola Karabatic sætter nu for første gang selv ord på den store franske matchfixingskandale, som han er indblandet i.

Her er Montpellier-spilleren samt dennes bror, Luka, mistænkt for i sidste sæson at have spillet penge på en af klubbens kampe, som endte med et overraskende nederlag.

På sin Facebook-profil siger Karabatic følgende:

- Indtil videre har jeg ikke sagt noget. Jeg skylder jer et par ord.

- Har jeg væddet? Nej, jeg har ikke væddet.

- Har min kæreste væddet? Ja.

- Har hun fortalt mig om det? Ja.

- Hvorfor har hun væddet? Hun har i to år fulgt Montpellier-holdet: Vi var allerede mestre. Fem af vores bærende kræfter var skadet og vi havde lige tabt til Nimes.

- Cession spillede på hjemmebane i en kogende hal. Under de omstændigheder var det svært for vores hold.

- Hvad angår de meget alvorlige beskyldninger om snyd, så gør de meget ondt på mig. At beskylde mig for at snyde og fikse kampen, at kaste os for løverne i pressen, det er uudholdeligt!

- At beskylde min lillebror og mig for at have snydt, når vi ikke engang spillede kampen, og at anholde os som bøller ... jeg mangler ord ...

- Jeg har viet mit liv til håndbold, siden jeg blev født. Jeg slås for min sport, og at havne i denne situation er et mareridt.

- Tak til jer alle for jeres støtte, som varmer i disse svære tider. Niko.

Nikola Karabatic afviser altså at have sat penge på et Montpellier-nederlag til nedrykningstruede Cesson-Rennes i maj sidste år, efter at Montpellier allerede havde sikret sig mesterskabet.

Tirsdag er han og broderen Lukas advokat, Eric Dupont-Moretti, ellers citeret for at sige følgende til radiostationen RTL:

- De vil indrømme at have spillet. De satte væddemål på den kamp. Men at der er tale om matchfixing, skal stadig bevises. Det er op til anklageren at bevise.

- Jeg kan kun sige, at disse mænd på det kraftigste afviser at have deltaget i matchfixing. Der er ingen kriminel sag her, sagde advokaten.

Søndag blev brødrene samt 10 andre personer afhørt af politiet i sagen.

Spilselskabet FDJ tabte mange penge på kampen, hvor undersøgelser ifølge tv-stationen France 3 Languedoc-Rouissillon har vist, at mange af væddemålene blev indgået af koner, kærester og andre familiemedlemmer af Montpellier-spillere.

Ifølge nyhedsbureauet AFP's oplysninger er i alt otte nuværende Montpellier-spillere blevet afhørt.