Håndværkere får flere skader på jobbet

Selvom det er meningen, at danskerne skal holde længere på arbejdsmarkedet, bliver flere murere, tømrere og andre håndværkere syge og nedslidte på deres job.

På bare to år er 27 procent flere bygningsarbejdere blevet så slidt af arbejdet, at de melder sygdommen til Arbejdsskadestyrelsen. Det viser en opgørelse, styrelsen har lavet for Fagbladet 3F.

- De risikerer en tilværelse, hvor de skal hutle sig igennem. Det er håbløst. For folk, der er slidt ned, kan ikke arbejde tre år mere. Mange må gå fra hus og hjem, siger professor Per H. Jensen fra Aalborg Universitet til 3F's fagblad.

Socialdemokraterne, De Radikale, Dansk Folkeparti og den daværende VK-regering besluttede i 2006 at hæve aldersgrænsen for pension og efterløn.

I forliget skrev partierne, at folk i fremtiden vil kunne arbejde flere år, fordi nedslidningen bliver mindre og mindre. Men det er gået stik modsat.

Lennart Damsbo-Andersen, arbejdsmiljøordfører for Socialdemokraterne, mener, at virksomhederne må til lommerne. De selskaber, der døjer med dårligt arbejdsmiljø og skal have ekstra besøg af Arbejdstilsynet, må selv betale for den ekstra kontrol, lyder det.

- Vi er nødt til at kigge på brugerbetaling for arbejdsgiverne, som vi kender det fra fødevarekontrol, siger Lennart Damsbo-Andersen ifølge Fagbladet 3F.

 

Dagens Gossip