Håndværkere raser mod ny regel

I det nye år risikerer mange virksomheder at overtræde loven, hvis de ansatte kører rundt i firmabiler med gule plader, uden at selskabets cvr-nummer står at læse på siden af bilen.

Det er helt galt, mener Håndværksrådet, der vil have skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at lave reglerne om.

- Hvis Skat og politiet foretog en razzia på alle danske virksomheder i dag, ville de sandsynligvis kunne hente et tocifret milliardbeløb til den slunkne statskasse. Kun de færreste har nået at påføre cvr-numre på bilerne, siger Frank Korsholm, afdelingschef i Håndværksrådet.

Den nye lov pålægger virksomheder at påføre både firmanavn og cvr-nummer på bilerne. Ellers kan det koste en bøde på 5000 kroner.

De nye regler er led i en styrket indsats mod sort arbejde - hvilket Håndværksrådet bakker op om.

- Sort arbejde er en alvorlig forbrydelse. Det gør, at alle andre betaler en højere skat end nødvendigt, og at ærlige virksomheder går glip af ordrer, siger Frank Korsholm.

Han mener dog, at kravet om cvr-nummer på bilen er et tomt slag i luften, som ikke begrænser sort arbejde.

- Den eneste sikre effekt er, at erhvervslivet bliver påført ekstra omkostninger og risikerer at komme til at betale store bøder for ingenting, siger Frank Korsholm.

I Håndværksrådet mener man, at virksomhederne fint kan genkendes på firmaets navn, og at man så let kan finde cvr-nummeret, hvis det er nødvendigt.

Trods kritikken af reglerne opfordrer rådet virksomhederne til at følge loven.

- Så længe den eksisterer, skal virksomhederne naturligvis leve op til den. Man må blot håbe, at Skat og politiet har vigtigere ting at beskæftige sig med, og så må vi appellere til, at regeringen og den nye skatteminister kommer til besindelse og sløjfer den nye lov, siger Frank Korsholm fra Håndværksrådet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip