Hård anklage mod verdensmesteren: Tony Martin snød sig til sejr

Tyske Tony Martin var ganske suveræn, da han i sidste uge vandt VM-guld i enkeltstart ved at udklassere de øvrige favoritter Bradley Wiggins og Fabian Cancellara i enkeltstarten i Firenze.

Men nu hævder den schweiziske avis Blick, at tyskeren brugte ulovlige metoder i jagten på sejren. Et billede viser, ifølge avisen, at det tyske tempo-fænomen benytter en såkaldt spoiler eller en plade, der er placeret på overarmen under den stramme fantomdragt. Det vil være i klar strid med UCIs regler at opnå ekstra aerodynamiske fordele og dermed vigtige sekunder på den måde.

Verdensmesterens manager, Jörg Werner, er vred over de alvorlige anklager.

- Det er fuldstændig latterligt. Billederne i avisen viser en skygge på Tonys underarm, da han lå på asfalten efter sin sejr. Det skulle angiveligt have skabt mistanke. Schweizerne er åbenbart dårlige tabere, siger Jörg Werner til det tyske nyhedsbureau dpa.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Avisen fra Fabian Cancellaras hjemland viser et twitter-billede i forbindelsen med artiklen, hvor det fremstår som om, der befinder sig et fremmedlegeme under dragten ved Tony Martins overarm, da tyskeren ligger udmattet på asfalten efter sin store præstation.

Martins manager forsvarer yderligere sin dobbelte verdensmester ved at fortælle, hvordan den stramme fantomdragt sidder så tæt på kroppen, at den slet ikke giver plads til at have en plade under den. Han henviser også til, at Det internationale cykelforbund, UCI, har godkendt både Tony Martins dragt og cykel, inden han begav sig ud på triumfen.

Tony Martin vandt enkeltstarten med 46 sekunder ned til den britiske sølvvinder Bradley Wiggins.   

KLIK OG SE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE. SNØD TONY MARTIN?

 

Dagens Gossip