Hård israelsk valgkamp om sikkerhed er indledt

Premierminister Benjamin Netanyahus højreorienterede Likud siger i en ophedet valgkamp, at enhver stemme på venstrefløjen ved parlamentsvalget i Israel i næste måned vil gavne jihadisterne i Islamisk Stat (IS).

Udtalelsen, der er blevet fremsat i en valgvideo, er blevet stærkt kritiseret af oppositionen på venstrefløjen, som er samlet i koalitionen Den Zionistiske Union.

Den beskylder Netanyahus regering for at have begået "katastrofale" fejl i sikkerhedspolitikken.

Den omstridte valgvideo fra Likud viser skuespillere, der spiller jihadister i en hvid pick-up, som kører hen til en israeler og spørger:

- Hvor er vejen til Jerusalem?

- Kør til venstre, lyder svaret, hvorefter der bliver skudt fra pickuppen, som kører videre med flere bevæbnede jihadister på ladet. De vinker med et sort flag fra Islamisk Stat.

På billederne bliver derefter skrevet slogans som "Venstrefløjen vil give efter for terrorisme" og "Det er os eller dem. Der er kun Likud, der er kun Netanyahu."

Den Zionistiske Union, som blev dannet i december som valgalliance mellem Israels Arbejderparti og centrum-venstre partiet Hatnuah, tager skarpt afstand fra videoen.

Oppositionsfolkene fordømmer den, ligesom de fordømmer, hvad de kalder "kolossale fejltagelser" begået af Netanyahu på sikkerhedsområdet.

- Han fik frigivet terrorister med blod på hænderne, han styrkede Hamas, og i hans regeringsperiode er Irans atomprogram blevet stærkt udviklet, hedder det i oppositionens kritik af Netanyahus regeringskoalition en måned før valget 17. marts.

Meningsmålinger tyder på et næsten dødt løb mellem Likud og Den Zionistiske Union, og et stort antal vælgere er i tvivl om, hvem de vil stemme på.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip