Hård kamp om akutjobbene

2016 FOA-medlemmer mister deres dagpenge i første kvartal af 2013, med mindre de finder et arbejde. Men indtil videre er der kun slået 142 akutjob op på FOAs område. Og det bekymrer FOAs næstformand, Mona Striib.

- Akutjob-ordningen blev lanceret som en redningsplanke til de mange tusinde, der står over for at miste deres forsørgelsesgrundlag. Men tallene taler jo for sig selv. Der er alt for få job til alt for mange mennesker, så redningsplanken er en illusion, siger Mona Striib.

Flere økonomer påpeger, at jo tættere man kommer på at miste sine dagpenge, jo større er chancen for, at man kommer i arbejde. Men FOAs gennemgang viser, at det langt fra er alle udfaldstruede, der finder et arbejde selvom skæringsdatoen for, hvornår man mister dagpengene, nærmer sig. I august var der 2764 udfaldstruede FOA-medlemmer. I dag er der stadigvæk 2016.

Social- og sundhedshjælperne er den faggruppe i FOA, der er hårdest ramt. Her har 688 udsigt til at miste retten til dagpenge i løbet af første kvartal af 2013. Men der er kun slået 7 social- og sundhedshjælperstillinger op som akutjob. FOA opfordrer derfor politikerne til at kanalisere midlerne til akutjobbene over til de brancher, hvor behovet er størst.

- Det er fuldstændigt urimeligt at lade som om, at den her ordning hjælper noget som helst. Som minimum burde politikerne kræve, at akutjobbene bliver slået op inden for de brancher, hvor de udfaldstruede er. Når arbejdsgiverne kalder specialiststillinger for akutjob, så underminerer de jo ordningen. Det handler ikke kun om hvor mange stillinger, der bliver slået op, men også om, at det er de rigtige job, der bliver slået op, siger Mona Striib.

 

Dagens Gossip