Hård Talent-dommer: Svært at være elskværdig

Bedre, hurtigere og flottere.

Den nu pensionerede balletdanserinde Cecilie Lassen har været vant til kritik, siden hun for første gang trak i et balletskørt som lille pige.

Det har derfor været svært for hende at lægge sin disciplinerede baggrund fra sig i sin nye rolle som dommer i underholdningsshowet "Danmark har talent".

Og det har - lidt til hendes egen overraskelse - givet hende et ry som hård dommer. Folk uden for balletverdenen er nemlig ikke vant til den kritiske tone, hun selv er vokset op med

- Jeg er nok et af de største bløddyr Den Kongelige Ballet nogensinde har produceret. Jeg er meget følsom og omsorgsfuld, men når man tager mig ud af den kontekst og kommer mig ind i en verden, hvor folk ikke har fået kritik, siden de var seks år, kan jeg godt blive opfattet som hård, siger Cecilie Lassen.

Men ikke nok med det. Med et liv, der for det meste foregik bag Det Kongelige Teaters mure, er den 33-årige balletdanserinde heller ikke vokset op som de fleste andre, og i sit job som balletdanserinde skulle hun ikke appellere til et så bredt publikum, som TV2's nye tv-show har.

De to ting er også en udfordring for talentdommeren.

- Jeg har aldrig skulle favne bredt, men har været i en branche, hvor vi alle talte det samme sprog, og hvor folk kom til os, hvis de ville se, det vi lavede. Jeg har aldrig gået i en normal folkeskole, jeg har aldrig gået i gymnasiet. Jeg har aldrig haft en referenceramme, der var fælles med folk, der ikke var fra Det Kongelige Teater, fortæller hun.

Som dommer i Danmark har talent, har den forhenværende ballerina derfor haft nogle udfordringer i sin kommunikation med deltagerne.

- Det sværeste for mig som dommer har været at være elskværdig nok og ikke virke lukket, snobbet eller for finkulturel, fordi jeg har et andet sprog, siger Cecilie Lassen

Med en dommerkvartet ,der også består af musikeren Topgunn og skuespillere og komikere med stor folkelig appel som Peter Frödin og Jarl Friis-Mikkelsen, har hun derfor gjort stor brug af sine kolleger på programmet.

-Jeg har fået det råd, at hvis man skal give kritik, så er det godt, at blive ved med at have en smilende og en varm udstråling. At ens krop ikke nødvendigvis behøver at følge med det, man siger. For så rammer det for hårdt, fortæller Cecilie Lassen.

Den tidligere balletdanserinde er dog stadig af den opfattelse, at kritik er godt.

- Jeg tror, at din største kritiker i virkeligheden er din største ven. Kritik er godt, så længe det ikke går på, hvem du er, siger Cecilie Lassen.

"Danmark har talent" har premiere på TV2 den 29. december.

Newspaq

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip