Hårdere straffe til dopingsyndere på vej

Rockere, bander og andre kriminelle, der sælger ulovlige og farlige præstationsfremmende midler, skal fremover have det svært i Danmark. Og danskernes forbrug af doping skal stoppes.

Sådan lyder det fra regeringen, som nu vil hæve strafferammen for dopingkriminalitet.

- Doping udgør i dag et attraktivt marked for rockere, bander og andre kriminelle. Det skal vi ikke tolerere, siger justitsminister Morten Bødskov (S).

- Derfor er vi i regeringen klar til at sætte hårdt mod hårdt og indføre en forhøjet strafferamme for særligt grove tilfælde af dopingkriminalitet, tilføjer han.

Morten Bødskov peger på, at en skærpelse vil betyde, at dansk lovgivning kommer på linje med vores nabolande i Norge og Sverige, hvor strafferammen begge steder er på seks år for grove overtrædelser.

Justitsministeriet vil nu i samarbejde med anklagemyndigheden og politiet overveje den konkrete udformning af en ny bestemmelse om grov dopingkriminalitet. Regeringen forventer at være klar med et lovforslag i næste folketingssamling.

- Doping udgør en alvorlig sundhedsfare, og brug af doping kan medføre alvorlige sundhedsskader for dem, der bruger det.

- Derfor vil vi i regeringen gå langt for at dæmme op for problemerne med doping, og jeg glæder mig over dette seneste skridt i kampen mod doping, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

I dag er det kun muligt at give op til to års fængsel i grove dopingsager, og Anti Doping Danmark (ADD) er glad for, at regeringen nu vil hæve strafferammen.

- Det skaber en bedre balance til vores nabolande, og dermed undgår vi risikoen for at gøre vores land til et helle, siger den afgående formand i ADD, Jens Evald, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip