Hårdt kæmpende Sagan overgiver førertrøjen i USA

Tinkoff-Saxos Peter Sagan bliver mest betegnet som en sprinter, men lørdag viste slovakken, at han også godt kan hænge i, når det går opad.

På næstsidste etape af Tour of California tabte Sagan ganske vidst førertrøjen til franskmanden Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step), efter at være kommet 47 sekunder senere i mål.

Men man kunne med rette have ventet, at etapen ville gå væsentligt værre for Sagan, da den sluttede på toppen af Mount Baldy.

Sagan sled og slæbte dog for at bevare førertrøjen, der akkurat glippede. Dermed nåede slovakken kun at køre i førertrøjen på en enkelt etape efter at have sikret den via en sejr på fredagens enkeltstart.

Sagan har stadigvæk en god mulighed for at sikre sig den samlede sejr via bonussekunder, da han inden søndagens sidste etape blot er to sekunder efter Alaphilippe i klassementet.

Allround-rytteren Julian Alaphilippes var helt ødelagt, efter triumfen på toppen af Mount Baldy.

- De sidste to kilometer var de hårdeste i mit liv. Jeg gav alt for at klare den, og mine ben føltes som om, de kunne eksplodere, siger Alaphilippe.

Søndagens 8. og sidste etape køres over 105 kilometer fra centrum af Los Angeles til Rose Bowl Stadium. Undervejs på den flade etape er der en enkelt bonusspurt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip