Hackere kræver løsepenge af sjællandsk kommune: Gidslerne er kommunens egne filer

En gruppe hackere har tvunget sig adgang til Gribskov Kommunes it-systemer og tager nu nogle filer som gidsler.

Sent tirsdag eftermiddag opdagede kommunens egne it-konsulenter, at der var en unaturlig aktivitet på kommunens drev, som altså viste sig at være hackere.

Hackerne har låst en række filer, som kommunaldirektøren i kommunen, Holger Spangsberg Christensen, afviser er af personfølsom karakter.

De it-kriminelle kræver nu løsepenge af kommunen, der endnu ikke har formået at få adgang til filerne.

Holger Spangsberg Christensen afviser over for Frederiksborg Amts Avis, at kommunen vil give efter for afpresningen.

- De har krævet løsepenge for at låse filerne op, og det afviser vi selvfølgelig. Som offentlig myndighed betaler vi ikke for, at nogen begår kriminalitet. Vores specialister arbejder på at få filerne åbnet, siger han til avisen.

Kommunen har meldt sagen til politiet, og den forsøges nu løst af Rigspolitiet i samarbejde med NC3, der er Rigspolitiets relativt nye Nationale Cyber Crime Center. Fremtiden er dog endnu uvis, og kommunaldirektøren siger yderligere:

- Indtil nu ser det ikke ud til, at de har ramt ind i vores sagsbehandlingssystemer, hvor der ligger masser af borgeroplysninger og personfølsomme oplysninger, lyder det fra Holger Spangsberg Christensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip