Hækkerup åbner for udvidet dansk Mali-mission

Et flertal i Folketinget besluttede sent tirsdag aften at sende et Hercules-transportfly og omkring 40 mand til Mali i tre måneder.

Mens udenrigsminister Villy Søvndal ikke vil svare på, om den danske militærindsats kan blive forlænget, er forsvarsminister Nick Hækkerup ikke afvisende. Det skriver DR Nyheder.

- Det kan godt være, at det bliver længere (end tre måneder, red.), men det er altså ikke planen nu, siger Nick Hækkerup, der tirsdag aften gæstede talkshowet "Hos Clement" på DR1.

- Succeskriteriet kan jo være, hvordan FN stiller sig efter de tre måneder, og hvordan de øvrige afrikanske lande stiller sig på det tidspunkt - hvordan vurderes terrortruslen og så videre, tilføjer ministeren.

Herefter lød spørgsmålet fra Clement Kjersgaard: Hvis der bliver optræk til et folkemord, sådan, som vi så det i Libyen, og regeringen i Mali beder Danmark om fly, som vi gjorde i Libyen for at beskytte civilbefolkningen, hvad svarer du så?

- Hvis der er et folkemord, der tegner sig, og hvis FN henvender sig, så vil Danmark overveje det seriøst, siger Nick Hækkerup.

Frankrig besluttede i sidste uge at hjælpe Mali med at bekæmpe et islamistisk oprør i landet.

Det primære formål med den danske militærindsats er foreløbig at hjælpe franskmændene med at fragte militær personel og isenkram fra Frankrig til det vestafrikanske land.

Den danske mission koster op til 14 millioner kroner, og de 40 mand omfatter både piloter, flymekanikere og andet personel, der er tilknyttet transportflyet.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip