Hækkerup: Derfor valgte jeg have over EU-folk

En gruppe EU-parlamentarikere anklager social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) for hellere at ville gå i køkkenhaven frem for på jobbet.

I juni var delegationen i København for at se på håndteringen af forældremyndighedssager, blandt andet efter det juridiske tovtrækkeri mellem et dansk/østrigsk par om drengen Oliver.

Men ministeren havde ikke tid i kalenderen til et møde. I stedet havde hun tid til at lægge billeder af sin have på Facebook, beklager delegationen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Karen Hækkerup, som holder sommerferie, men ministeriet meddeler:

- Det er korrekt, at invitationen blev afslået. Det blev den, fordi parlamentarikerne ønskede at diskutere enkeltsager, eksempelvis sagen om Oliver.

- Karen Hækkerup kan ikke drøfte enkeltsager, fordi der vil fremkomme personoplysninger, der ikke angår andre end dem, der er part i sagen, og parlamentarikerne er ikke part i sagen.

Den utilfredse delegation kritiserede efterfølgende både de danske myndigheders behandling af sager om forældremyndighed, hvor den ene part ikke er fra Danmark - og også den dårlige modtagelse, hvor ingen ministre eller folketingspolitikere havde tid.

- Jeg har aldrig oplevet det her før. Vi er en officiel delegation, og vi forlanger et bedre samarbejde. Vi er alle meget skuffede over, at vi ikke kunne få nøglepersoner i tale. Det er ikke en måde at behandle os på, sagde leder Angelika Werthmann:

- Sådan en mangel på respekt, forklaret med den "snarlige sommerferie i Danmark", for en officiel delegation udsendt på vegne af de højeste myndigheder i Europaparlamentet, er ikke acceptabel.

Helt anderledes opfatter Socialministeriet dog sagen:

- Delegationen mødtes i stedet for med cheferne på området i Social- og Integrationsministeriet og Justitsministeriet til en generel orientering om, hvordan ministerierne arbejder med sagerne, skriver de.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip