Hækkerup i Vilnius for at sætte skub i dansk eksport

Der er også ministerkollegaer fra Irland, Storbritannien og Finland, men Nick Hækkerup vil formentlig mest bruge svenske og tyske gloser.

»Det er vores to største samhandelspartnere. Vores eksport er afhængig af dem, og det vil sige, at arbejdspladser og velfærd i Danmark afhænger af, at vi kan blive ved med at have gode relationer til tyskerne og svenskerne,« siger Nick Hækkerup.

Der er igennem længere tid blevet arbejdet på en frihandelsaftale mellem EU og USA, men et af de danske mål med mødet i Vilnius er ifølge Nick Hækkerup at holde forhandlingerne på sporet og blive ved med at markere, at det ikke bare er i Danmarks interesse, men også i høj grad i tyskernes og svenskernes interesse, at den aftale bliver en realitet.

»En frihandelsaftale mellem EU og USA skal gøre det muligt at eksportere mere til USA fra Europa og i den grad også Danmark. Når der bliver solgt flere af vores produkter, skal flere i arbejde,« siger handels- og europaministeren.

Der blev kastet grus i forhandlingerne om en frihandelsaftale, da det blev afsløret, at amerikanerne aflyttede EU-kontorer, og den sag er ikke helt glemt.

»Der er forskellige bekymringer fra forskellige lande, og det er noget af det, der håndteres undervejs,« siger Nick Hækkerup.

Spørgsmål: Har du nogen bekymringer?

»Jeg tror, det er bedst, at vi taler om lige præcis det der ved forhandlingsbordet,« siger Nick Hækkerup.

»Jeg synes, at det kun er i Danmarks interesse at indgå en frihandelsaftale, da det vil betyde større eksport ud af Danmark og dermed flere arbejdspladser,« understreger han.

 

Dagens Gossip