Hækkerup: Min medfølelse går til familien

Det er en påvirket forsvarsminister Nick Hækkerup (S), der har modtaget beskeden om, at en dansk soldat natten til torsdag er blevet dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning

- Min dybeste medfølelse går til den dræbte soldats familie og pårørende, som i dag har lidt det største tab.

- Jeg tænker også på vores soldater, der på trods af tabet af en kollega og ven fortsætter deres mission i Helmand provinsen.

- Vores soldater har en vanskelig, men vigtig opgave at løse i Afghanistan. Jeg har meget stor respekt for den uselviske indsats, de yder for Afghanistan - og ikke mindst for vores eget land, siger forsvarsministeren i en pressemeddelelse.

Soldaten modtog førstehjælp på ulykkesstedet, hvorefter han blev fløjet til felthospitalet i Camp Bastion. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Forsvarschef Peter Bartram lover, at han vil gøre alt for at hjælpe familien til den dræbte danske soldat.

- Den tragiske hændelse minder os nu på smerteligste vis atter om, at det på ingen måde er et ufarligt arbejde, de danske soldater udfører i Helmand.

- Forsvaret vil gøre alt for at støtte og hjælpe den dræbte soldats familie og kære i den svære tid, som de nu skal igennem, siger Peter Bartram.

51 danske soldater har mistet livet under de internationale operationer i Afghanistan og Irak siden 2002. 43 er dræbt i Afghanistan, mens otte er døde i Irak. I 2012 mistede ingen danske soldater livet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip