Hæren: Millioner af egyptere på gaden søndag aften

Samme kilder siger, at det formentlig er den største demonstration i Egyptens historie.

Søndag aften var der meldt om to dræbte og op mod 40 sårede under sammenstød mellem modstandere og tilhængere af præsidenten, der kom til magten for præcist et år siden.

Der var samtidig meldinger om benzinbomber og skud affyret mod Det Muslimske Broderskabs kontor i Cairo.

Ifølge flere internationale medier var der søndag aften op mod 200.000 demonstranter på Tahrirpladssen i det centrale Cairo.

En moddemonstration i Nasr City i Cairo samlede op mod 25.000 tilhængere af præsidenten.

Oppositionsbevægelsen National Salvation Front erklærede i en udtalelse »sejr« ved søndagens demonstrationer. »Massedemonstrationerne bekræfter Mohamed Morsi og Det Muslimske Broderskabs fald,« lød det i erklæringen.

Morsi havde dog tidligere søndag gjort det klart, at han ikke har tænkt sig at følge kravet fra demonstranterne om at træde tilbage og udskrive præsidentvalg.

Over for den britiske avis The Guardian sagde Morsi, at han fandt det massive angreb mod hans person et »udemokratisk angreb på hans valgmæssige legitimitet«.

Morsi er valgt for en fireårig periode frem til 2016. Morsi tilbød ifølge avisen at revidere landets forfatning, der er blevet beskyldt for at være islamistisk inspireret.

En talsmand for Morsi sagde søndag aften, at den eneste vej frem er dialog.

»Dialog er den eneste vej til at opnå en forståelse. Præsidenten er åben over for en ægte og seriøs national dialog,« sagde talsmanden ifølge AFP.

 

Dagens Gossip