Haleparti fra styrtet AirAsia-fly er bjærget

Halepartiet fra det AirAsia-fly, som styrtede ned i Javahavet, er lørdag blevet bjærget til overfladen ved hjælp af store flydeballoner, men efter alt at dømme uden de vigtige sorte bokse med data fra flyvningen, oplyser de indonesiske myndigheder.

Airbus-flyet med 162 personer om bord forsvandt under et uvejr 28. december under en flyvning fra den indonesiske by Surabaya til Singapore. Alle ombordværende omkom.

Halepartiet, hvor de såkaldte sorte bokse opbevares, blev fundet på havbunden 30 meter under overfladen. Ved hjælp af et par gigantiske orange balloner og en kran blev halen hævet lørdag og placeret på dækket af et fartøj.

- Vi har løftet halen over på skibet. Den er rød og en stor del af AirAsia-logoet kan ses, siger flådetalsmand Manahan Simoranngkir til nyhedsbureauet AFP.

Om bord på et af de deltagende indonesiske flådefartøjer, KRI Banda Aceh, der er involveret i eftersøgningen, jublede besætningsmedlemmerne, da halen brød igennem havoverfladen, oplyser en AFP-fotograf om bord.

Halen er den største fundne del af flyvraget, og den kan give en forklaring på, hvorfor flyet styrtede ned.

Men de sorte bokse, der er helt afgørende for at forklare katastrofen, da de kan indeholde piloternes sidste ord og forskellige data om flyvningen, har efter alt at dømme revet sig løs fra halepartiet ifølge SAR-direktør S.B. Supriyadi.

Der blev opdaget lydsignaler fra boksene fredag, hvilket gav håb om, at de kunne findes og bjærges hurtigt.

Men eftersøgningen har taget en frustrerende vending, da det gik op for myndighederne, at lydsignalerne kom andre steder fra end halen, og at boksene efter alt at dømme ligge begravet dybt på havbunden.

Indtil videre er 48 lig bjærget ifølge de indonesiske myndigheder. Alle undtaget syv af de 162 ombordværende var indonesere.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip