Halvdelen af danske ældre over 75 år rører ikke nettet

Mens 83 procent af de ældre mellem 65 og 74 år oplyser, at de har været på nettet, er det bare 48 procent af danskerne mellem 75 og 89 år, der har bevæget sin ind i den digitale verden. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hos Ældre Sagen ser man positivt på udviklingen blandt de de 65-74-årige, men ønsker også at minde regeringen om, at der bør være særlig opmærksomhed omkring de ikke-digitale ældre.

»Digitalisering er en god ide, og mange ældre surfer rundt på nettet uden problemer. Men vi må sikre os, at ingen hægtes af. Derfor bør det være muligt at registrere sig som »ikke digital«. På den måde sikrer man sig, at ikke-digitale borgere forsat kan få hjælp og henvende sig til kommunen pr. brev eller telefon,« siger Ingrid Stokholm Lauridsen, der er jurist i Ældre Sagen.

Hun ser gerne, at kommunerne - sådan som den socialdemokratiske IT-ordfører, Trine Bramsen (S), tidligere har foreslået - ikke tvinger ældre på nettet, men pirrer deres nysgerrighed.

»Lad os håbe, at budskabet trænger igennem ude i kommunerne. Vi kan jo se på de nye tal fra Danmarks Statistik, at der er lang vej endnu,« siger Ingrid Stokholm Lauridsen.

Procentmæssigt er der dog sket en stigning i antallet af ældre over 75, som har været på nettet, da andelen var 42 procent i 2012 mod de 48 procent i 2013, viser tallene fra Danmarks Statistik. Hos de 65-74-årige drejer det sig om en stigning på otte procentpoint, fra 75 til 83 procent.

Tallene afslører ligeledes, at i alt 93 procent af danskerne mellem 16-89 år har været på nettet - mod 90 procent ved sidste års opgørelse.

 

Dagens Gossip