Han fældede Birthe Rønn: Nu skal hun snakke

Tidligere er hun gået til yderligheder for at afværge nysgerrige spørgsmål i sagen om statsløse palæstinensere.

Men onsdag sidder Birthe Rønn Hornbech i den varme stol i statsløsekommisionen, og denne gang kan Venstres tidligere integrationsminister ikke slippe udenom.

Det forklarer Informations journalist, Anton Geist, som med kollegaen Ulrik Dahlin stod bag afdækningen af de ulovlige afslag, der endte med at koste Rønn ministerposten i 2011.

- Helt grundlæggende skal hun jo svare på, hvorfor hun i næsten halvandet år var klar over, at hendes ministerium gav ulovlige afslag på statsborgerskab til statsløse palæstinensere, siger han til Newspaq.

Anton Geist savner at høre Birthe Rønn Hornbechs forklaring.

- Hun har ikke på noget tidspunkt ønsket at svare på vores spørgsmål om substansen i denne sag, lyder det fra journalisten.

Faktisk kom det så vidt i 2011, at da Folketinget indkaldte den daværende minister til et samråd om afvisningen af statsborgerskab af de statsløse, valgte Birthe Rønn Hornbech at slukke for sin mikrofon og nægte at svare på flere spørgsmål.

- Denne gang tror jeg ikke, hun har tænkt sig at slukke for mikrofonen.

Flere topembedsmænd har allerede afgivet forklaringer i sagen, som Informations journalist vurderer belaster Birthe Rønn Hornbech yderligere.

- For eksempel forklarer den daværende departementschef Claes Nilas, at han i de centrale møder i sagen har hørt Birthe Rønn Hornbech træffe de afgørende beslutninger, understreger Anton Geist.

 

Dagens Gossip