Han kan blive manden, der skal redde stumperne for FDP

Dermed vil der blive sagt farvel til partiformanden, den hidtidige økonomiminister Philipp Rössler, og partiets politiske leder i Forbundsdagen, tidligere økonomiministre Rainer Brüderle. De to sagde begge søndag aften oven på det katastrofale valg, at de tog ansvar for nederlaget, der for første gang i partiets historie har sendt det ud af Forbundsdagen. Men de gik ikke så langt som til at nedlægge deres hverv. Det kan de blive tvunget til nu.

»Christian Lindner kommer ingen udenom. Han er én, der vil kunne føre partiet ud af lammelsen,« sagde partiets leder i Schleswig-Holstein, Wolfgang Kubicki, og også partichefen i Hessen, Jörg-Uew Hahn, talte ifølge nyhedsbureauet DPA for Christian Lindner som ny partileder, skriver b.dk.

Christian Lindner er en af de få regionale FDP-ledere, der de senere år har oplevet noget som helst, der kunne fremstilles som en succes. Men dengang 33-årige Lindner i spidsen fik FDP i maj sidste år 8,6 procent af stemmerne ved landdagsvalget i Nordrhein-Westfalen, Tysklands folkerigeste delstat.

Lindners succes skyldes blandt andet, at han i tide fik reddet sig ud af landspolitik. Han var partiets generalsekretær, men i december 2011 trådte han overraskende tilbage, efter at Philipp Rössler var blevet partiformand. Han forklarede dengang, at han gerne ville gøre det muligt for Rössler »at forberede det vigtige forbundsdagsvalg i 2013 med en ny generalsekretær, og dermed også bidrage til en succes for FDP med nye impulser.«

Hvad Lindner end mente med det, så slap han i hvert fald for et medansvar for søndagens katastrofe.

Søndag var der også landdagsvalg i Hessen, og igennem en lang, nervepirrende valgaften så det ud til, at FDP også ville glide ud af landdagen her. Først lidt i halv tre natten til mandag kom det officielle valgresultat: FDP havde fået 5,0 procent af stemmerne, altså lige akkurat nok til at komme ind. Men den sort-gule koalition af CDU-FDP, som har regeret Hessen den seneste valgperiode, har mistet sit flertal på grund af FDPs voldsomme tilbagegang.

 

Dagens Gossip