Han vidste at Søvndal ville gå

Erik Holstein fra altinget.dk måtte opfinde nødløgne for at beskytte historien om den afgående SF-formand i to lange uger.

Allerede onsdag den 22. august fik Erik Holstein fra altinget.dk tilbudt solointerviewet med Villy Søvndal foran de store aviser. Holstein måtte opfinde nødløgne for at beskytte historien om den afgående formand i to lange uger.

Det skriver journalisten.dk.

Kun en meget lille gruppe mennesker vidste, at Danmarks politiske landskab ville se markant anderledes ud fra fredag den 7. september, hvor SF's formand trak sig, og partiet blev sendt ud i et formandsvalg.

Den første journalist, der konkret vidste, at Villy Søvndal fra fredag den 7. september ville koncentrere sig om at være udenrigsminister, er politisk analytiker på altinget.dk Erik Holstein, der har arbejdet på Christiansborg siden 1993.

- Jeg havde en aftale med Villy Søvndals særlige rådgiver, Claus Perregaard. Vi skulle egentlig have drukket en øl, men han spurgte, om vi ikke i stedet kunne slentre en tur langs havnen i fred og ro, siger Erik Holstein.

Undervejs leverer Claus Perregaard den nyhed, som alle mediers politiske redaktioner brænder for at have solo.

- Han siger, at Villy har tænkt sig at gå af som formand, og spørger, om jeg er interesseret i at lave afskedsinterviewet, fortæller Erik Holstein.

SF's pressechef, Tasja Parize, forklarede i fredags journalisten.dk, at valget faldt på Erik Holstein, fordi SF stoler på ham. Det var præcis samme forklaring, Dansk Folkeparti gav, da valget faldt på Berlingskes Thomas Larsen, da Pia Kjærsgaard trak sig.

Men valget af et netmedie uden en stor redaktion i ryggen åbner for et helt nyt perspektiv i politisk journalistik. En selvkørende journalist giver kilderne store fordele.

- Fordelen ved Altinget er, at det er journalisten selv, der trykker på knappen. Der er ikke en redaktionssekretær og en masse andre inde over, hvor der er risiko for, at det bliver lækket, lyder forklaringen fra Tasja Parize.

 

 

Dagens Gossip