Handel på amerikansk børs genoptaget efter historisk pause

Den tekniske fejl påvirkede handlen med aktier i omkring 3.200 virksomheder, der er børsnoteret hos Nasdaq, herunder teknologigiganter som Apple, Google og Microsoft. En række selskaber, der handler med aktier anonymt, stod også stille som følge af Nasdaq-nedbruddet.

»Jeg kan ikke huske, at noget lignende er sket i nyere tid,« sagde Christopher Nagy, der er formand for børskonsulentvirksomheden KOR Trading til Reuters, mens handlen stod stille.

Børsnedbruddet skabte furore på de finansielle markeder og blandt investorerne, der satte spørgsmålstegn ved børsernes pålidelighed, og talsperson for Det Hvide Hus Josh Earnest oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at præsident Barack Obama er blevet informeret om situationen.

»Vi ved, at maskiner kører showet, men vi er begyndt at se fejl oftere og oftere,« siger seniorstrateg Ryan Detrick fra ved Schaeffers Investment Research til CNN Money efter børsafbrydelsen:

»Det hjælper ikke på den generelle tillid blandt investorerne«.

På trods af handelspausen hos Nasdaq var der ikke desto mindre fremgang på de globale aktiemarkeder torsdag, skriver Reuters.

Det er endnu uklart, hvad der forårsagede den ufrivillige handelspause, men ifølge Nasdaq er der tale om tekniske problemer med børsens computere, der opstod efter middag lokal tid, hvilket efterlod investorerne med lidt over en halv time til at handle, da børsen kom op at køre igen.

 

Dagens Gossip