Har du lyst til en nugget nu? Ny dokumentar undersøger dyrevelfærd i fastfood-industrien

35 dage. Så længe får en kylling lov at leve, før den ender som nuggets eller i en burger hos fastfood-giganten Kentucky Fried Chicken, KFC.

Forinden har den tilbragt sin korte tilværelse i en hal sammen med 34.000 artsfæller.

Sådan lever 23 millioner af de kyllinger, der hvert år bliver produceret til KFC i Storbrittannien ifølge en ny dokumentar fra BBC, skriver The Independent.

Dyrerettighedsforkæmpere har været på banen med kritik i forbindelse med dokumentaren. Ifølge dem er vilkårende for dyrene “undertrykkende”.

Til MailOnline siger Andrew Tyler, der er direktør i Animal Aid, at fuglene ikke har noget “meningsfuldt liv”, og at de “gennemgår en elendig eksistens”. Han påstår, at et stort antal af kyllingerne dør af sult eller dehydrering.

- Omkring 900 millioner af disse fugle bliver produceret hvert år, og mere end 30 millioner dør i hallerne, siger han.

En talsmand fra KFC siger, at dyrevelfærden er essentiel for at opretholde en høj kvalitet i maden.

- Så vi bruger kun veletablerede leverandører, vi stoler på og som lever op til eller overgår kravene, Storbritannien og EU stiller. Typisk bliver kun omkring 10 procent af kyllingerne i staldene leveret til KFC, mens hovedparten ender i britiske supermarkeder, siger talsmanden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip