Har du tilmeldt dig digital post? I dag er det slut med breve fra det offentlige

Farvel til ringbind og rudekuverter. Goddag til besparelser på en milliard kroner hvert år. Sådan er virkeligheden bag ordningen med Digital Post, der træder i kraft i dag i Danmark som det første land i verden.

Fremover vil al post som synsindkaldelsen, pensionsmeddelelsen, indkaldelsen til sygehuset og brevet fra kommunen komme frem digitalt, skriver Digitaliseringstyrelsen.

- Vi har et klart mål om, at 80 procent af al skriftlig kommunikation med det offentlige skal foregå digitalt fra slutningen af næste år. Og med overgangen til Digital Post er vi godt på vej. Vi ved, at andre lande anser planen som ambitiøs, og mange ville gerne følge efter. Men få lande er så it-parate som Danmark, blandt andet når det gælder befolkningens høje it-kompetencer. Det skyldes ikke mindst, at myndighederne, de mange engagerede frivillige i foreningslivet og borgerne i fællesskab har gjort en stor og aktiv indsats, siger finansminister Bjarne Corydon.
 
På borgerservicecentrene landet over har medarbejderne gjort en stor indsats for at hjælpe borgerne med at blive klar til Digital Post, fortæller formand for KL, Martin Damm:
 
- Kommunerne har i flere år arbejdet intensivt med at hjælpe borgerne til at blive mere digitale. Mere end 7.000 digitale ambassadører har vejledt de borgere, der har haft behov for en hjælpende hånd, så borgerne enten er kommet på digital post eller blevet fritaget. Jeg har oplevet stor kreativitet i kommunerne med cykelvogne, hjemmebesøg og stande på musikfestivalerne. Og de er også klar til at hjælpe borgerne på den anden side af 1. november, siger han.
 
Også i regionerne ser de mange fordele ved Digital Post.
 
- Vi oplever, at både personale og patienter er meget positive overfor den smidige kommunikation, Digital Post giver mulighed for. Eksempelvis i vores kræftpakker går der ofte kun få dage fra patienten bliver indkaldt, til patienten skal møde på hospitalet. Og her har de ”gamle” breve svært ved at følge med, fordi en postgang kan tage 2-5 dage. Det er også en fordel, at patienterne kan få besked på sms eller e-mail, når der er tikket ny Digital Post ind. På den måde forventer vi, at Digital Post vil vise sig at mindske udeblivelser, siger Bent Hansen formand for Danske Regioner.

Den lidt mere end ene million danskere, der endnu ikke har tilmeldt sig ordningen, bliver i dag automatisk tilmeldt.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip