Harboøre: Ny idrætshal til 2,5 millioner kroner

En lethal, udviklet af Lokale og Anlægsfonden, bygger på et princip om mulighederne i en uopvarmet idrætshal uden omklædningsrum, som samtidig formår at udtrykke en stærk arkitektonisk kvalitet.

En ny type idrætsfacilitet
Den 1.650 m² store lethal i Harboøre opbryder idéen om en hal, der skelner skarpt mellem inde og ude. Ved Harboøre Centret vil man i stedet se en helt ny type idrætsfacilitet, der etablerer en sammenhæng mellem indendørs og udendørs aktiviteter.

Hallen placeres på Harboøre Stadion lige ved siden af Harboøre Centret. Det giver gode muligheder for at udnytte hele områdets idræts- og bevægelsesmuligheder og lade dem supplere hinanden. Facaderne udføres med tre meter høje transparente porte, så lethallen kan åbnes og lukkes alt efter vejret.

Boldspil på kunstgræs og gadeidræt
Lethallen får kunstgræsunderlag på et areal svarende til en håndboldbanes 20x40 meter. Et tilsvarende areal bliver indrettet til streetkulturens aktiviteter som for eksempel skatere og streetbasket.

Omkring lethallen anlægges et kunstigt skabt bakkelandskab, hvor bakkerne både kan bruges som udgangspunkt for bevægelse og leg og som opholdsområder.

- Forældre og bedsteforældre skal nu ikke længere inaktivt "hænge" på bander eller stole mens børnene aktivt udøver deres forskellige sports-aktiviteter, men kan være aktive ude i lethallen - og alligevel tæt på børnene. Forældre til vore boldtalenter skal nu ikke køre mere end 50 km til og fra nærmeste kunstgræsbane for at de unge mennesker skal kunne vedligeholde træningen, siger Michael Lodahl, bestyrelsesformand for Harboøre Centeret, og fortsætter:

- Nu åbnes der en ny spændende mulighed for afholdelse af "udendørs" kulturelle arrangementer, som er en stor succes i det forholdsvis nye center.

- I Harboøre fortjener de ros for endnu engang at turde at gå nye veje indenfor moderne idrætsfaciliteter. Det så vi med udviklingen af Harboøre Centret, hvor der blev skabt et fantastisk godt indendørs idrætsmiljø, og nu igen med beslutningen om at opføre den nye type lethal, der vil gøre det ellers meget traditionelle udeområde omkring Harboøre Centret til et moderne aktivitetstilbud for mange forskellige brugergrupper, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Se billeder af den nye hal nedenfor

 

Dagens Gossip