Harder strålede i dansk 2-0 sejr over Island

Danmark er i gang med de sidste forberedelser inden EM i Sverige denne sommer, og derfor var der torsdag aften international fodbold på Viborg Stadion, hvor Danmark tog imod Island i en træningskamp.

Det var Danmark, der åbnede kampen bedst, hvor den tidligere Team Viborg-spiller, Pernielle Harder, satte dagsordnen. Med et ryk gennem feltet med et par islændinge halsende efter sig hvorefter hun tippede bolden ind på tværs i feltet over den fremadstormende islandske keeper, men der var ingen på den anden side til at prikke den ind. Island bed også fra sig efter et kvarter, med en løs bold i feltet til Holmfriour Magnusdottir, der dog fik sparket alt for dybt i bolden.

I en chancefattige første halvleg, hvor Danmark dog var mest på bolden, kom Danmark foran efter en flot detalje. Nadia Nadim satte tempo i bolden med et præcist indspil til Pernille Harder, som sendte bolden elegant bag om sit eget støtteben og tilbage til en fremadstormende Nadia Nadim, som nåede bolden før Guobjörg Gunnarsdottir i det islandske mål og nemt kunne sætte bolden i mål til 1-0.

Pernille Harder lukkede første halvleg af med et hovedstødsforsøg med små fem minutter til pausen, men afslutningen sad lige i hænderne på Guobjörg Gunnarsdottir.

Mens det var lidt langtrukkent med højdepunkterne i første halvleg, så satte Danmark gang i anden på en noget mere underholdende måde. Bare tre minutter efter kampen var sat i gang igen, afsluttede Pernille Harder hårdt og fladt fra kanten af feltet - en afslutning, som den islandske keeper ikke kunne holde - og så kunne Julie Rydahl Bukh med et følt hovedstød sende riposten i et tomt mål til dansk 2-0 føring.

Pernille Harder fortsatte sit fine spil, da hun efter 53 tæmmede bolden med brystet og skar sig ind foran sin direkte modstander, inden hun sendte bolden lige over mål. Få minutter efter var det igen Harder som var tæt på, da hun fra kanten af feltet kanonerede bolden på det nederste af overliggeren - men desværre for Harder og Danmark gik bolden lige præcis ikke i mål.

Island havde svært ved at yde kvalificeret modstand i deres offensive spil, og det var først omkring et hjørnespark midtvejs i anden halvleg, at de blåklædte gæster tilnærmelsesvis var farlige.

Igen faldt Danmarks spil lidt i niveau, og den næste store klapsalve fra de 1.011 tilskuere på Viborg Stadion kom først med ti minutter igen af kampen, hvor Pernille Harder blev tiljublet på vej ud af banen. Meget mere skete der ikke i kampens afslutning, hvor begge hold virkede tilfredse med at lade kampen fise ud og undgå alt for store anstrengelser inden EM.

 

Dagens Gossip